Administrator
Joi, 13 septembrie 2018, la Sala de Conferinte a Aeroportului International ”George Enescu” (AIGE) Bacau a fost semnat Contractul de proiectare si executie a strazii Aeroportului.
Lucrarile de modernizare ale Aeroportului International George Enescu includ amenajari ale drumurilor de acces, platformelor de stationare si spatiilor de parcare. Acest complex de lucrari este destinat fluidizarii traficului rutier de pe strada Aeroportului cu acces direct în Calea Republicii.
Dupa finalizarea lucrarilor, strada Aeroportului va avea patru benzi de circulatie, rezolvându-se astfel problemele traficului din zona. Odata cu executarea lucrarilor de infrastructura drum se vor  moderniza si retelele de alimentare cu apa si canalizare, iluminat public. Toate aceste lucrari sunt parte a amplului proiect de modernizare a Aeroportului International ”George Enescu”.
Prezent la festivitatea de semnare a contractului de proiectare si executie, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu,  a facut apel la o mai buna conlucrare între anagajatii serviciilor de specialitate din subordinea Consiliului Judetean si a Consiliului Local Bacau astfel încât finalizarea lucrarilor sa se realizeze la termen. Totodata, a apreciat ca “Ne dorim lucrari de calitate executate într-un termen cât mai scurt, astfel încât sa reducem disconfortul participantilor la trafic si a locuitorilor din zona. Suntem constienti de faptul ca, efectuarea unor lucrari de asemenea amploare poate perturba traficul din zona, si facem un apel la întelegere din partea tuturor celor afectati.”
Alaturi de presedintele Consiliului Judetean, la semnarea contractului au mai  participat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacau, senatorul Dragos Benea, deputatul Ionel Floroiu, Oana Chelaru, director general AIGE si Marius Leana, manager Conextrust.
Valoarea totala  a contractului de proiectare si executie este de 10.437.078 lei cu TVA.
În urma licitatiei, asocierea formata din SC CONEXTRUST SA si ROUTTE-CONSTRUCT SRL a fost desemnata câstigatoare urmând a efectua lucrarile de proiectare si executie prevazute în proiect.
Evenimentul de semnare a contractului de modernizare a strazii Aeroportului a fost precedat de un moment istoric. Vechiul turn de control al traficului aerian, având o vechime de aproximativ 50 de ani a fost demolat de catre o firma autorizata pentru astfel de lucrari, cu respectarea normelor SSM si a procedurilor tehnice specifice.
Activitatea de control al traficului aerian se desfasoara de pe noul turn de control, unul dintre cele mai moderne din Europa.
În zona unde a functionat vechiul turn va fi amenajata o moderna parcare cu aproximativ 300 de locuri.
Informatii suplimentare: https://zdbc.ro/ , https://www.desteptarea.ro/

Close Search Window