Administrator
Sâmbata, 10 martie 2018, începând cu ora 10:00, Teatrul Municipal Bacovia din Bacau a fost gazda manifestarii “Primavara culturala germana” organizata de catre Forumul Democrat al Germanilor din România - Regiunea Extracarpatica si Forumul Democrat al Germanilor din Judetul Bacau. Actiunea a debutat în foaierul teatrului cu vernisajul expozitiei de fotografie semnata de dr. Klaus Fabritius - presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România - Regiunea Extracarpatica si a expozitiei de pictura naiva semnata de pictorii Doina si Gustav Hlinka din Resita, urmat de un spectacol de muzica si dansuri germane si de un concert organizat la „Centrul de Cultura Rosetti- Tescanu - George Enescu“ din Tescani.
Manifestarea s-a bucurat de sprijinul si participarea Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucuresti, reprezentata de Laura Grunewald, sefa Serviciului de presa si cultura, reprezentanti ai Forumului Democrat al Germanilor din România - Regiunea Extracarpatica, Klaus Fabritius – presedinte si Carmen Luminita Cobilis – director, membri ai filialelor F.D.G.R. Resita, Iasi, Neamt, Bacau s.a.
Consiliul Judetean Bacau a fost reprezentat de Ramona Florea - consilier, care a transmis mesajul presedintelui, Sorin Brasoveanu: „Doresc sa transmit felicitari organizatorilor, F.D.G.R. Filiala Bacau, aprecierea si admiratia mea pentru initiativa de a promova valorile culturale germane, dar si deplina deschidere, interesul si sustinerea din partea institutiei pe care o reprezint pentru a dezvolta si pe viitor acest tip de actiuni în judetul Bacau. Prin actiunile pe care le derulam în cadrul Consiliului Judetean Bacau, între care amintesc participarea în 2017 la Târgul International de Investitii ExpoReal de la Munchen, urmarim atragerea de investitori germani în judetul Bacau, în scopul de a cladi si consolida o comunitate culturala si de afaceri aici, în judet, comunitate care sa valorifice potentialul economic, social si cultural al judetului Bacau si care, de ce nu, sa aduca un suflu nou în mediul de afaceri autohton. Când spun acest lucru ma gândesc în primul rând la seriozitatea, rigoarea si dezvoltarea durabila, pe termen lung, valori care caracterizeaza cultura dvs. de afaceri.“

Close Search Window