Administrator


 


Cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza” si Ansamblul Folcloric Busuiocul Bacau, în parteneriat cu Biblioteca Capitolare Antonio Dominicini, cu Parohia Perugia (parintele protopop Petru Heisu) si cu Parohia Virtuala Sfântul Francisc (parintele Andrei Ficau), sub înaltul patronaj al Primariei din Perugia, organizeaza o serie de manifestari dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Sub egida „Biblioteca Unirii”, pe 1 decembrie 2018, la Biserica Ortodoxa „Sfântul Sava” din Perugia va fi inaugurat un fond de carte româneasca destinat atât românilor care traiesc în regiunea Umbria, cât si italienilor care doresc sa afle mai multe despre cea mai numeroasa comunitate din peninsula. Cu ajutorul câtorva dintre editurile importante din România, au fost adunate (prin donatii) peste 3000 de volume (literatura, spiritualitate, religie, istorie etc.) care vor ajunge în Italia, contribuind la mai buna cunoastere a culturii române în spatiul italian.
De asemenea, cu acest prilej, vor fi organizate, la Perugia si Assisi (1 si 2 decembrie), atât pentru românii ortodocsi, cât si pentru cei catolici, spectacole de cântece si dansuri populare, colinde, muzica religioasa si patriotica, menite sa ilustreze identitatea româneasca si sa aduca bucurie românilor care traiesc si muncesc în regiunea Umbria. Ele vor fi sustinute de Ansamblul Folcloric Busuiocul Bacau, cu participarea extraordinara a sopranei Gabriela Istoc si a solistei de muzica populara Madalina Hîlborea.
Evenimentul se va bucura de prezenta primarului Perugiei, a Eminentei Sale Cardinalul Gualtiero Bassetti si a numeroase autoritati italiene, care si-au manifestat deschiderea catre cunoasterea culturii si traditiilor românesti.
Multumiri tuturor partenerilor care au facut donatii de carte (ele pot fi facute în continuare), prietenilor care fac posibil acest eveniment, dar si partenerilor media, care ne sprijina în promovarea identitatii românesti.

 
Close Search Window