Administrator

    Astazi, 22 decembrie 2018, în prezenta ministrului Transporturilor, Lucian Sova, a senatorului Dragos Benea, a parlamentarilor bacauani si a reprezentantilor CNAIR a fost semnat contractul pentru cel mai important obiectiv al municipiului si judetului Bacau din ultima perioada. Este vorba despre Centura Ocolitoare a Bacaului, care va avea o lungime de 31 de kilometri dintre care, 16 kilometri vor fi în profil de autostrada.
    Valoarea proiectului este de 668,3 milioane de lei, aproximativ 142 milioane de euro iar graficul lucrarilor cuprinde perioada de proiectare de 6 luni si perioada de executie, de aproximativ 30 de luni. Garantia lucrarilor este pentru o durata de 7 ani.
Realizarea Centurii Ocolitoare cuprinde trei obiective, fiecare dintre acestea reprezentând tronsoane de drum.
    Primul dintre acestea este sectorul aflat la sud-est-nord de municipiul Bacau, care va fi comun cu autostrada Moldova, iar pe portiunea aflata între kilometrul 2–18,5 lucrarile vor fi executate în profil de autostrada, ele fiind dimensionate pentru o viteza maxima de 140km/ora, în profil de ses. Partile de început si de sfârsit ale primului tronson vor fi proiectate pentru o viteza maxima de 100 km/ora.
    Cel de-al doilea obiectiv se afla la nord de municipiu si este conceput ca drum de legatura între DN15 si DN2, este proiectat pentru o viteza de 80-100 km/ora, pe o lungime de 3,1 kilometri prin axul DN2 iesire spre Roman, din axul DN15– iesirea spre Piatra Neamt. Desprinderea traseului se va face printr-un sens giratoriu cu 4 ramuri, care va fi amplasat în localitatea Lilieci.
    Obiectivul trei este la sud de municipiu între DN2, km 279 si DN11, km 174, ocolind municipiul Bacau prin vest. Lungimea totala a traseului va fi de aproximativ 7 kilometri, din axul 2 intrarea în Bacau, din axul 11 va fi iesirea spre Brasov.
    ”Este cel mai important eveniment din viata municipiului si judetului Bacau si, cu siguranta nu întâmplator semnam acest contract astazi, în ziua de 22 decembrie, zi care, asa cum pentru români a însemnat o adevarata renastere acum 29 de ani, si pentru proiect va fi momentul de restart. Cu siguranta ca bacauanii au de acum încolo un nou motiv de bucurie iar eu trebuie sa le adresez multumiri colegilor parlamentari si ministrului Lucian Sova împreuna cu care am reusit sa facem acest proiect posibil”, a subliniat senatorul Dragos Benea care a tinut sa aminteasca si faptul ca ”noi toti, avem o foaie de parcurs pe care trebuie sa o respectam iar pâna acum am atins, chiar daca uneori cu întârziere, obiectivele stabilite”.
    La rândul sau, ministrul Lucian Sova a punctat semnificatia momentului de astazi, în legatura cu evenimentul de comemorare a celor 29 de ani de la Revolutia din decembrie: ”Gândindu-ma la cei care au facut revolutia, la nazuintele lor, la felul în care si-au imaginat România, am constientizat ca ”timpul nu mai are rabdare cu noi” si ca, fiecare dintre cei care ocupa functii în administratie, are datoria de a se pune mai mult în slujba comunitatii”.

Close Search Window