Administrator     În aceste zile, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu se afla în Franta alaturi de o delegatie compusa din primari, cadre didactice si elevi de la scolile din comunele Stanisesti, Motoseni, Rachitoasa si Colonesti în cadrul proiectului „Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale defavorizate bacauane din Valea Zeletinului – promovarea învatarii si consolidarii limbii franceze în vederea dezvoltarii comunitare, în contextul extinderii relatiilor de colaborare cu Franta”.
    Programul evenimentelor este amplu, atât partea româna cât si cea franceza încercând sa acopere un cât mai mare numar de actiuni programate.
    În data de 29.05.2018, presedintele Consiliului Judetean Bacau a fost invitat la Senatul Frantei unde a avut loc o întâlnire cu senatorul de Loire Bernand Fournier, responsabil de legatura cu România si cu senatorul Sebastian Meurant, senator de Val D’Oise, fost primar al localitatii Saint Leu La Forêt. Pe parcursul întrevederii au fost identificate noi posibilitati de colaborare în domeniile economic, educativ si cultural.
     Delegatia româna a avut si o întâlnire la primaria din Saint Leu La Forêt cu primarul localitatii, Sandra Billet, viceprimari, senatorul Val D’Oise Sebastian Meurant, membri ai asociatiei “Amitié Roumaine Saint-Leu-la-Forêt”, membri ai comunitatii. Discutiile s-au centrat pe rezultatele de pâna acum ale proiectului, fiind evidentiata implicarea deosebita a asociatiei. Un subiect de interes a fost si posibilitatea extinderii colaborarilor, mai mult, posibilitatea promovarii judetului Bacau în zona Val D’Oise din punct de vedere turistic.
     Pentru ziua de joi, 31.05.2018, este programata o întâlnire cu directorul Scolii de muzica Remy Salaun pentru a stabili premisele viitoarei  colaborari cu Corul Ateneu Bacau pentru realizarea unui schimb master class în 2019. Tot joi vor avea loc doua spectacole la care vor participa elevii Colegiului de Stat din Saint Leu si oficialitati, membri ai comunitatii.
Vineri, 01.06.2018, elevii români vor sustine la rândul lor un spectacol, la Amabsada României, unde vor participa membri ai diasporei române din Franta, reprezentanti ai mediului de afaceri si alte oficialitati. Totodata, delegatia româna va fi primita de catre Luca Nicolescu, ambasadorul României în Franta.
    Proiectul „Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale defavorizate bacauane din Valea Zeletinului” a fost initiat si elaborat în 2015, de catre Consiliul Judetean Bacau si Asociatia Amitié Roumaine Saint-Leu-la-Forêt si este implementat în parteneriat cu primariile comunelor Colonesti, Motoseni, Rachitoasa si Stanisesti.

Close Search Window