AdministratorPresedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, însotit de catre deputatul Ionel Floroiu au efectuat miercuri, 22 august 2018, o vizita de lucru în judet pentru a verifica stadiul lucrarilor de reparatii si modernizare la o serie de drumuri judetene.
Astfel, pe DJ 123, Darmanesti – Valea Uzului, pe o lungime de 3,8 km se efectueaza lucrari de reprofilare corp de drum, asternere balast si executie de santuri. Drumul Judetean 123 are o lungime totala de 21 km, din care o portiune de aprox. 8 km este în administrarea orasului Darmanesti.
Prin Programul National pentru Dezvoltare Locala (PNDL II) al Guvernului României vor fi reabilitati circa 6,3  km, proiect care este acum în evaluarea comisiei de licitatii, fiind depuse patru oferte de executie. Pentru portiune ramasa, în lungime de aproximativ doi kilometri, Consiliul Judetean depune eforturi pentru identificarea unei surse de finantare pentru a putea moderniza acest sector de drum în cel mai scurt timp.
„Am dat startul unui proiect foarte important, ce va deschide o poarta catre frumusetile Vaii Uzului, care va crea noi oportunitati de dezvoltare a turismului  din aceasta zona a judetului. Lucrarile se încadreaza în termenele stabilite de comun acord cu firma constructoare si sunt conforme normelor tehnice. Singura problema constatata se refera la atitudinea proprietarilor privati de paduri care, în pofida reglementarilor în vigoare nu respecta prevederile legate de înlaturarea vegetatiei forestiere din zona zidurilor de sprijin, care produs deteriorarea acestora”, a expus succint presedintele Sorin Brasoveanu concluziile vizitei în teren.
Pe Drumul Judetean 117A Ardeoani – Solont, pe o portiune de aproximativ sase kilometri se toarna covor asfaltic, lucrarile fiind în plina desfasurare, conform graficului de executie.

Close Search Window