Administrator
În data de 8 si 9 iunie 2018, au avut loc în Bacau doua evenimente care au însufletit comunitatea. Sarbatoarea aeronauticii bacauane a debutat pe 8 iunie cu aniversarea a 77 de ani de la înfiintarea primei subunitati de parasutisti a Batalionului 630 parasutisti “Smaranda Braescu”, iar cei prezenti au asistat la expozitii de tehnica militara, exercitii demonstrative specifice, precum si la un ceremonial militar.
În spiritul spectacolului aerian care a marcat sfârsitul saptamânii trecute, pe 9 iunie s-a desfasurat un Miting aerian la Baza 95 Aeriana, cu ocazia celebrarii Zilei Portilor Deschise. Bacauanii pasionati de aeronautica au fost asteptati începând cu ora 09.00 la Aerodromul Bacau, unde au asistat la zboruri demonstrative, la un ceremonial militar si religios si le-a fost prezentata o expozitie statica de tehnica si armament. Militarii din cadrul Batalionului 630 Parasutisti „Smaranda Braescu” au executat salturi cu parasuta spre încântarea publicului spectator.
Mitingul aerian reprezinta un important eveniment aviatic care strânge anual un numar impresionant de participanti, manifestarea fiind una de anvergura nu doar pentru judetul Bacau ci si pentru întreaga Moldova.

Sursa fotografii: Desteptarea

Close Search Window