Administrator
Asociatia Cele mai frumoase sate din România (A.F.S.R.) în parteneriat cu Consiliul Judetean Bacau si Muzeul Stiintelor Naturii din Bacau au organizat vineri, 30 martie 2018, ceremonia de jurizare si desemnare a SATELOR CULTURALE ALE ROMÂNIEI 2018.

SATELE CULTURALE ALE ROMÂNIEI 2018 sunt:
1. Sadu (judetul Sibiu)
2. Miroslava (judetul Iasi)
3. Corbi (judetul Arges)
4. Vorona (judetul Botosani)
5. Dragus (judetul Brasov)
6. Satul Bobohalma - Municipiul Târnaveni (judetul Mures)
7. Galautas (judetul Harghita)
8. Moroeni (judetul Dâmbovita)
9. Recea (judetul Maramures)
10. Padureni (judetul Vaslui)
11. Valisoara (judetul Hunedoara)
12. Țibanesti (judetul Iasi)
13. Ruginoasa (judetul Iasi)
14. Piscu (comuna Ciolpani, judetul Ilfov)
15. Dofteana (judetul Bacau)
16. Țiganesti (Republica Moldova)
17. Țântareni (judetul Gorj)

SATELE CULTURALE ALE ROMÂNIEI este un program A.F.S.R. initiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Frantei în România cu scopul de a promova patrimoniul cultural al satului românesc. Satele/comunele din România primesc titlul de SAT CULTURAL AL ROMÂNIEI 2018 dupa evaluarea si jurizarea candidaturilor depuse.
Comunele candidate primesc acest titlu cu conditia sa organizeze pe parcursul acestui an minimum 5 evenimente culturale – expozitii, festivaluri, concursuri etc.

În domeniul culturii, artei populare, gastronomiei, turismului cultural au fost premiati la Sectiunea ”Comorile României 2018” - editia Bacau:
1. Țara Hangului (judetul Neamt)
2. Biserica Fortificata - Prejmer (judetul Brasov)
3. Pestera Sihastria Voronei (judetul Botosani)


Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Pravat a salutat initiativa organizatorilor si i-a îndemnat ca pe viitor “astfel de tipuri de manifestari sa fie cât mai dese, pentru a nu ne pierde identitatea culturala. Titlul de sat cultural este o distinctie importanta, mai ales ca cei care participa trebuie sa demonstreze ca traditia este vie, pastrata ca atare de oameni în privinta mestesugurilor si a obiceiurilor de peste an. Felicitam echipele comunelor participante, pe domnii primari si pe colegii lor din primarii care au pregatit cele mai frumoase prezentari ale pachetelor culturale pe care le vor organiza în acest an centenar al României”.
Consiliul Judetean Bacau sprijina activitatile de promovare ale comorilor turistice si culturale ale judetului Bacau, invitând bacauanii sa participe la evenimentele organizate de SATELE CULTURALE ALE ROMÂNIEI.

Close Search Window