Administrator


 

 

    Ateneul Român din Bucuresti a fost marti, 20 martie 2018, gazda unui eveniment de exceptie, respectiv cea de-a V-a editie a Galei Nationale a Excelentei în Asistenta Sociala. Manifestarea de elita, organizata de catre Colegiul National al Asistentilor Sociali din România s-a bucurat de o prezenta de calibru din rândul profesionistilor asistentei sociale. 
    Pentru judetul nostru, seara a fost cu atât mai memorabila cu cât doi bacauani nominalizati la categoria ”Politicianul anului” au si câstigat acest premiu. Este vorba despre presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu si preotul Ilarion Mâta, presedintele Asociatiei „Sf. Voievod Stefan cel Mare” din Hârja-Oituz. Titlul este cu atât mai meritoriu cu cât în finala s-au aflat nume proeminente ale politicii si asistentei sociale din România, ca de pilda Maria Grapini, membra în Parlamentul European.
    Emotionat, presedintele Sorin Brasoveanu a punctat câteva momente cheie ale drumului parcurs pâna în acest moment, oameni si fapte-reper care au marcat devenirea sa ca profesionist în acest atât de sensibil domeniu: „Întâlnirea mea cu asistenta sociala a avut loc în anii `90 si a avut valoarea unui moment revelator. Am stiut ca acesta este domeniul în care vreau sa profesez si, de atunci, tot ceea ce am realizat a fost dedicat oamenilor care au nevoie de asistenta sociala si celor care o transpun în practica. Nu sunt asistent social de profesie, dar am trait si lucrat în cei peste 25 de ani de activitate alaturi de asistenti sociali, am împartasit împreuna bucurii si provocari si am luptat pentru câstigarea demnitatii acestei profesii”.
    Argumentele care au însotit decizia de acordare a acestui titlu au fost activitatea consistenta de peste 25 de ani în domeniul asistentei sociale ca si initierea si implementarea a numeroase proiecte cu finantare europeana. Un cuvânt greu de spus l-a avut si proiectul-pilot care se deruleaza acum în judetul Bacau, în parteneriat cu UNICEF România, ”Incluziune sociala prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunitatii”.    
    Un alt bacauan premiat în cadrul evenimentului de aseara a fost preotul Ilarion Mâta, presedinte al asociatiei Sf. Voievod Stefan cel Mare – Hârja. Acesta s-a clasat pe locul I în cadrul sectiunii „Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale si economiei sociale”, recunoastere meritorie a implicarii si devotamentului în slujba celor vulnerabili.

Close Search Window