Administrator


 

 

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat duminica, 02 septembrie 2018, la Concertul de final al participantilor la Masterclass-ului de Arta Vocala organizat de Asociatia NOESIS-ENESCO-Bacau, Association NOESIS-ARTS ET CULTURE-Paris si Muzeul National George Enescu, initiat de pianista Alina Pavalache la Sectia Dumitru si Alice Rosetti-Tescanu de la Tescani-Bacau.

Invitat special a fost marele bariton JEAN -PHILIPPE LAFONT, care a dezvaluit tinerilor participanti secrete ale succesului nu doar vocal, ci social si chiar politic, stiut fiind ca maestrul LAFONT i-a fost profesor actualului presedinte al Frantei, Emmanuel Macron, care dupa mai multe lectii despre respiratie, alimentatie, program de somn si de baut apa si gasirea timbrului natural al discursului, si-a uimit pâna si profesorul câstigând alegerile prezidentiale.

Aceste cursuri sunt materializarea unor visuri si intentii vechi si extrem de îndragite ale uneia dintre cele mai pricepute organizatoare de evenimente de acest gen, pianista Alina Pavalache. Stabilita de peste 30 de ani la Paris, ea a dorit întotdeauna sa faca ceva pentru pastrarea memoriei vii a marelui Enescu si cunoasterea operei sale, atât de catre tânara generatie de artisti, cât si de marele public. ªi iata ca straduinta a dat roade: astfel, cursurile de maiestrie de la Tescanii lui Enescu pastreaza vie si legatura cu Parisul lui Enescu, acolo unde aceeasi Alina Pavalache, alaturi de doamna Viorica Cortez, în calitate de Presedinte al Societatii Enescu de la Paris, organizeaza în cadrul Les Rencontres Musicales Internationales Georges Enesco, ajunse în 2018 la a 5-a editie, si un concurs din ce în ce mai apreciat si cautat, Concursul International de Canto Georges Enesco.

La finalul concertului, presedintele Sorin Brasoveanu a propus celebrului bariton sa concerteze anul viitor la Bacau, în cadrul proiectului "Serile Diasporei”.

Close Search Window