AdministratorCamera de Comert si Industrie Bacau a organizat, în colaborare cu Consiliul Judetean Bacau si Institutia Prefectului Judetul Bacau, miercuri, 12 decembrie 2018, Ziua Economiei Bacauane.
Aflat la prima editie, evenimentul a reunit, într-un cadru festiv dedicat Centenarului, reprezentantii marcanti ai mediului economic bacauan: firme, sindicate, primarii si institutii deconcentrate, asociatii profesionale, institutii de educatie si personalitati ale comunitatii bacauane.
Prezent la manifestare, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a prezentat principalele proiecte si obiective de investitii ale Consiliului Judetean în sprijinul mediului de afaceri menite sa creasca atractivitatea judetului Bacau în rândul investitorilor si a lansat un apel catre comunitatea de afaceri si societatea civila pentru a sustine si a se implica activ în realizarea acestor proiecte.
Totodata, presedintele Consiliului Judetean a apreciat rolul firmelor bacauane în dezvoltarea regionala. “Companiile private au fost si sunt  motorul de crestere si dezvoltare a judetului nostru si este cu atât mai important sa le aducem în prim plan pe cele care au performante deosebite. Este un motiv de mândrie faptul ca, în acest an, un numar de 6 companii au reusit sa atinga o cifra de afaceri de peste 7,5 miliarde de lei, fiind lideri nationali în sectoarele în care activeaza. Este iarasi un aspect important faptul ca Bacaul contribuie cu 20% la PIB-ul Regiunii Nord Est, plasându-se pe locul 2 dupa judetul Iasi. Sunt performante deosebite care ne încurajeaza sa tintim mai sus.”
În cadrul manifestarii au fost prezentate rapoarte privind Starea economiei judetului Bacau, Topul firmelor 2017 si o retrospectiva a economiei bacauane.
Topul firmelor 2017 este structurat pe cinci sectiuni: Agricultura, Industrie, Constructii, Comert, Servicii si pe 13 domenii de activitate si include un numar de 1.842 firme, care au ocupat primele zece locuri în domeniile lor de activitate în functie de cifra de afaceri, profitul din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si a capitalului angajat în anul 2017.
La nivelul judetului Bacau, din totalul de 15.014 firme active din punct de vedere juridic 11.164 au desfasurat activitati si au înregistrat valori pozitive ale cifrei de afaceri.
În cele 11.164 firme lucreaza 78.069 anagajati care au realizat în anul 2017 o cifra de afaceri de 4.826.251.916 Euro si un profit de 527.814.903 Euro.


Close Search Window