Administrator
Consilierii judeteni, întruniti în sedinta extraordinara astazi, 19 octombrie 2018 au dezbatut si aprobat o serie de proiecte de hotarâri care vizeaza atât proiecte de infrastructura cât si segmentul cultural.
Pe ordinea de zi a fost aprobarea documentatiei, respectiv a Devizului general actualizat pentru "Modernizarea si Dezvoltarea Infrastructurii de Transport Aerian la Aeroportul International George Enescu Bacau", conform cerintelor Ghidului solicitantului pentru proiectele retrospective. Prin acest tip de proiecte, Comisia Europeana restituie sumele investite de catre autoritatile locale în proiecte de investitii considerate de interes local sau regional major, permitând astfel reinvestirea lor în alte proiecte cu impact asupra dezvoltarii regionale. În acest sens, în urma avizului Comisiei Europene, Consiliul Judetean Bacau a primit dreptul de a recupera suma de 57 de milioane de euro din banii alocati pentru modernizarea Aeroportului bacauan. Proiectul este eligibil în cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014 - 2020, Axa prioritara 2, Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectivul specific 2.3 Cresterea gradului de utilizare sustenabila a aeroporturilor.
Tot pentru segmentul de infrastructura, de aceasta data rutiera, au fost aprobate si o serie de modificari în documentatia aferenta cererii de finantare pentru proiectul "Regiunea Nord Est - Axa Rutiera Strategica 3: Neamt- Bacau, DJ 207D (limita judetul Neamt - Traian – DN 2F, km 28+000 - 50+254), DJ 241 (limita judetul Vrancea - Podu Turcului - Izvoru Berheciului, km 25+000 - 83+368) si DJ 241A (Izvoru Berheciului - Secuieni, km 64+250 - 78+114)". Trebuie mentionat ca modificarile sunt conforme ghidului solicitantului si legislatiei în vigoare care specifica faptul ca aplicantul trebuie sa actualizeze documentatia de finantare, ori de câte ori este necesar.
Un alt punct important pe ordinea de zi a fost aprobarea cofinantarii de catre Consiliul Judetean Bacau a editarii si tiparirii volumului "Crai Nou" - Antologia Concursului National "Alecsandriana - creativitate si literatura", editia a XII-a, 2018. Actiunea este parte integranta a Concursului National „Alecsandriana - creativitate si literatura", competitie organizata de Colegiul National "Vasile Alecsandri" si face parte pentru a saptea oara consecutiv din Calendarul Activitatilor Educative Nationale al Ministerului Educatiei. Proiectul cuprinde doua etape de concurs si una de realizare a antologiei concursului. Etapa finala a proiectului are în special valoare judeteana, deoarece majoritatea participantilor la concurs sunt elevi din judetul Bacau. La prezenta editie au fost înregistrati 132 de participanti din toata tara, 83 fiind din judetul Bacau.

Close Search Window