Administrator
    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a primit astazi, 26 ianuarie 2018, vizita Excelentei Sale, Andrei Grinkevich, ambasador al Republicii Belarus la Bucuresti. La întâlnire a participat si primarul orasului Buhusi, Vasile Zaharia. Discutiile au fost caracterizate de un mare interes de colaborare, de ambele parti si au vizat domenii multiple cu potential: agricultura, constructii, confectii-textile, aeronautica, educatie, sport si cultura.
    Excelenta Sa, Andrei Grinkevich se afla la a cincea vizita în judetul Bacau, cu prilejul celor anterioare domnia sa stabilind contacte cu oameni de afaceri din Filipesti, Comanesti si Buhusi. În decursul anului trecut a purtat discutii cu conducerea Universitatii ”Vasile Alecsandri” din Bacau, ulterior fiind printre artizanii mai multor conventii de colaborare dintre universitatea bacauana si institutii de profil similar din Belarus.
    ”Ma bucur sa ma aflu alaturi de dumneavoastra si cred ca, în virtutea multitudinii de interese comune putem gasi modalitati de colaborare care sa fie avantajoase pentru fiecare dintre noi. În Republica Belarus avem multe domenii de productie care se regasesc si în judetul Bacau si as fi foarte bucuros sa ma implic în a stabili contacte cu persoane specializate în aceste sectoare de activitate”, a precizat Excelenta Sa, domnul Ambasador.
    La rândul sau, Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau si-a exprimat deschiderea pentru o colaborare fructuoasa: ”Judetul Bacau se afla într-o perioada în care dezvoltarea este pe primul plan si fie ca vorbim despre agenti economici care activeaza în agricultura, industria lemnului sau aeronautica, despre educatie, cultura sau sport, în fiecare din aceste domenii putem gasi interese comune. Suntem deschisi oportunitatilor de cooperare si va pot asigura ca aceasta întâlnire nu va fi una singulara”.
    De altfel, Excelenta Sa, domnul Ambasador a invitat o delegatie a judetului Bacau sa viziteze Belarus pentru a putea stabili contacte si a discuta, la fata locului, în mod concret despre posibilitatile unor parteneriate. A fost lansata si ideea unor înfratiri între orase din Republica Belarus si judetul Bacau, sugestie care s-a bucurat de toata atentia.
    ”Consider ca a fost o vizita productiva iar în urmatoarea perioada, cu sprijinul  domnului Ambasador vom stabili componenta delegatiei care va merge în Belarus. Prima conditie va fi reprezentativitatea, în sensul în care sectoarele de activitate unde exista interese comune si potential pentru colaborare  vor avea delegati”, a mai apreciat presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Close Search Window