Administrator
Astazi, 18 iunie 2018, la Filipeni a avut loc semnarea contractului de finantare pentru reabilitarea si extinderea cladirii fostei biblioteci a carei noua destinatie va fi cea de Centru de zi pentru persoane vârstnice, cu unitate de îngrijire la domiciliu.
Proiectul îsi propune furnizarea de servicii sociale persoanelor vârstnice care au domiciliul în satul Filipeni si se afla în imposibilitatea de a se îngriji singure sau ale caror familii nu pot asigura, partial sau integral, îngrijirea si întretinerea acestora pentru o perioada determinata de timp (maxim opt ore/zi).
Centrul va asigura personal calificat (asistent social, asistent medical, kinetoterapeut, psiholog, îngrijitoare la domiciliu) capabil sa îndeplineasca nevoile beneficiarului.
Serviciile oferite vor fi destinate promovarii si integrarii/reintegrarii sociale - activitati de informare, de consiliere sociala si/sau psihologica, de educatie, terapie ocupationala, activitati de petrecere a timpului liber, activitati de voluntariat.
A doua componenta de servicii ale Centrului se refera la îngrijirea la domiciliu pentru persoane vârstnice. Aceasta paleta cuprinde ajutor pentru activitatile de baza ale vietii zilnice carora persoanele vârstnice nu le mai pot face fata: igiena corporala, îmbracare si dezbracare, hranire si hidratare, transfer si mobilizare, dar si activitati medicale - injectii, pansamente, perfuzii etc.
”Ma bucur sa fim împreuna în acest moment important pentru viata comunitatii din Filipeni pentru ca, acest proiect aduce un strop de speranta si ajutor în viata celor care au atâta nevoie. Consiliul Judetean Bacau a sustinut de la început initiativa primariei Filipeni iar astazi, prin semnarea contractului de finantare facem un pas înainte. Astept cu nerabdare clipa în care proiectul va deveni operational si va furniza toate serviciile necesare pentru vârstnicii de care avem grija”, a punctat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.
Bugetul total al proiectului este de peste 1,5 milioane de lei iar printre partenerii implicati în aceasta initiativa se numara Consiliul Judetean Bacau, prin co-finanantarea cu suma de 23.800 lei si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutie aflata în subordinea Consiliului Judetean.

Close Search Window