Administrator

În aceste zile este în plina desfasurare un eveniment de referinta pentru viata culturala bacauana. Sub egida Les Rencontres Musicales Internationales „Georges Enesco”, Asociatia Noesis-Enesco, Bacau si Association Noesis – Arts et Culture, Paris, în parteneriat cu Muzeul National „George Enescu” si Consiliul Judetean Bacau organizeaza, în perioada 17 august - 2 septembrie 2018, la Sectia Enescu – Rosetti - Tescanu a muzeului "George Enescu" de la Tescani, cea de-a doua editie a Masterclass-ului de Arta Vocala.
Primul curs, între 17-24 august, este sustinut de mezzo-soprana Viorica Cortez si pianista Alina Pavalache, iar spectacolul final se desfasoara în regia artistica semnata de Anda Tabacaru. Concomitent, se desfasoara Tabara de pictura Tescani - 2018, o întâlnire între artisti consacrati si tineri aflati la începutul carierei, într-o simbioza a esteticilor artistice care confera interdisciplinaritate evenimentului.
Pe data de 24 august, cu începere de la ora 17.00 este programat Concertul participantilor primei sesiuni de Master Class.
Cea de-a doua editie a Dialogului Artelor - muzica, pictura, literatura va avea loc în data de 26 august. Invitatele de onoare sunt artistele lirice Mioara Cortez si Viorica Cortez, doua voci de exceptie care poarta prestigiul artei lirice românesti pe cele mai mari scene din lume, doua surori rar reunite în concert, ceea ce va da serii o aura inedita si emotionanta. Alaturi de ele se vor afla Alina Pavalache - pian si tânarul tenor George Vîrban, laureat al primului Concurs International de Canto „Georges Enesco” Paris. La concert participa de asemenea interpreta vocala de jazz Theodora Enache, iar ambianta va fi completata de Vernisajul Expozitiei de pictura a Taberei 2018, cu lucrari realizate întimpul petrecut la Tescani.
În continuare, în perioada 27 august-2 septembrie, va sustine cursuri de maiestrie  tehnica si interpretare vocala, pentru prima oara în România, maestrul Jean-Philippe Lafont. Participantii la aceste cursuri vor încheia seria de manifestari cu un concert, ce urmeaza a fi sustinut în data de  2 septembrie, la ora 12.00.
Les Rencontres Musicales Internationales „Georges Enesco" urmeaza sa fie reluate în luna octombrie, la Paris, prin Concursul Intenational de Canto „Georges Enesco", o serie de trei concerte cu artisti consacrati, o expozitie foto-documentara si Expozitia pictorului Emil Ciocoiu, „Omagiu lui George Enescu". Suita de evenimente este organizata în parteneriat cu Muzeul National „George Enescu", cu Institutul Cultural Român de la Paris si cu Ambasada României la Paris.

 
Close Search Window