Administrator

    Consiliul Judetean Bacau a fost astazi, 17 octombrie 2018, partener alaturi de Directia Generala Anticoruptie si Institutia Prefectului Judetul Bacau, în organizarea seminarului cu tema „Integritatea în functia publica”. Conceputa ca un eveniment interactiv, care s-a bucurat de o larga prezenta din partea autoritatilor publice locale, actiunea a debutat cu o serie de prezentari ale cadrului institutional specific autoritatilor publice dar si cu studii de caz raportate de catre Agentia Nationala de Integritate. Vorbitorii, Dan Moldoveanu, comisar-sef de politie din cadrul Serviciului de Prevenire al Directiei Generale Anticoruptie, Andrei Chiochiu, inspector de integritate din cadrul Agentiei Nationale de Integritate si comisar de politie Marian Tamas, sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Bacau au abordat teme de interes pentru managerii institutiilor publice dar si pentru functionarii publici, precum obiectivele Strategiei Nationale Anticoruptie sau proiectele de anvergura implementate.
    În context, a fost subliniata importanta rolului managerului în prevenirea actelor de coruptie de la nivelul institutiilor pentru ca o institutie publica, si functionarii publici sunt si trebuie sa ramâna repere de integritate pentru cetatenii ale caror interese le reprezinta. În acest sens, imaginea administratiei publice este strâns legata pe de o parte de încrederea publicului în institutiile acestuia, de accesul la informatii, de calitatea si continutul acestora, de transparenta decizionala si, pe de alta parte, de comportamentul si, pe de alta parte de conduita conducerii institutilor si a personalului din subordine.
    “Institutiile publice si oamenii acestora sunt în slujba comunitatii, ofera servicii publice si sunt raspunzatori de crearea conditiilor decente de trai pe care statul trebuie sa le asigure locuitorilor. Toate aceste misiuni implica responsabilitati mari care nu se pot sustine fara un profil moral adecvat. Tocmai pentru a putea face fata raspunderilor  asumate în spatiul public, pentru a îsi proteja si consolida încrederea pe care cetatenii o au în autoritati, institutiile publice si-au creat instrumente utile, care au suport legislativ pentru a preveni si înlatura actele de coruptie”, a subliniat vicepresedintele Silviu Ionel Pravat, prezent la eveniment.
    Actiunea s-a bucurat de o larga participare din rândul primarilor, viceprimarilor, consilierilor juridici din cadrul UAT-urilor cât si a managerilor si factorilor de decizie din cadrul Consiliului Judetean Bacau si a institutiilor subordonate.

Close Search Window