Administrator


 

    În perioada 22 august-02 septembrie 2018  s-a desfasurat Scoala de vara de arte plastice „Împreuna cu George Apostu la el acasa”- Stanisesti 2018, editia a VI-a, proiect realizat în colaborare cu Asociatia de Prietenie Româno Franceza si finantat de Consiliul Judetean Bacau.
    Proiectul poate fi considerat o adevarata emblema pentru judetul Bacau, dar si o platforma de lansare pentru copii si tinerii care au dorinta si potentialul de a deveni figuri reprezentative în domeniul artelor plastice atât la nivelul Judetului Bacau cât si în plan national.  
ªcoala de Vara de arte plastice a inclus, ca la fiecare editie, doua ateliere: de pictura si desen si de sculptura.
Beneficiari directi ai proiectului sunt elevii din comunele Stanisesti si Colonesti, profesorii de desen si artistii plastici - maestrii invitati.
La proiect au participat elevi, studenti care dovedesc calitati artistice deosebite iar prin activitatile proiectului sunt sprijiniti pentru a se realiza profesional, lucrarile lor fiind cunoscute atât de profesionisti cât si de publicul larg.
Cu aceasta ocazie, sculptori – maestri si profesori - discipoli au transmis elevilor si studentilor din stiinta tehnicilor de lucru specifice artelor plastice corespunzatoare fiecarui atelier în parte.
La Scoala de vara de arte plastice au participat artistii Lucia Juncu - pictor, absolventa a Institutului de Arte din Chisinau, Laurentiu Mogosanu si Nicolae Popa - sculptori, absolventi ai Academiei de Arta din Bucuresti, respectiv Institutului de Arte Plastice Bucuresti.
Lucia Juncu absolventa a Academiei de Teatru, Muzica si Arte Plastice  din Chisinau, a avut expozitii personale si de grup  organizate de institutii prestigioase din Europa, iar lucrarile ei se regasesc în multe colectii private din România, Rusia, Germania, Polonia, Ungaria si SUA. Locuieste în Bucuresti, unde pregateste mai multi tineri pentru admiterea la UNARTE.
Nicolae Popa, absolvent al Institutului de Arte Plastice Bucuresti, are lucrari amplasate în România, dar si în strainatate, inclusiv într-un muzeu din Rusia, colectii personale din Grecia, Ungaria, Austria, Franta, SUA, Germania, Rusia si România. A fost distins cu Diploma de Excelenta acordata de Ministerul Culturii.
Laurentiu Mogosanu a absolvit Academia de Arta din Bucuresti. A fost recompensat cu mai multe premii si burse, printre care si Medalia "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, în 2004. A avut expozitii personale si de grup în tara si peste hotare, în Germania, Belgia, Franta, Italia Olanda si Ungaria. A participat la nenumarate tabere de sculptura.
ªcoala de Vara de arte plastice „Împreuna cu George Apostu la el acasa- Stanisesti 2018” se va încheia cu Simpozionul „Între amintire si actualitate - opera si viata sculptorului George Apostu” si cu vernisarea expozitiei “Prin arta mai aproape de Tata si Fiu”, care vor avea loc in data de 02.09.2018, începând cu orele 16,00 la Casa memoriala a sculptorului de la Stanisesti.

Scoala de vara de arte plastice s-a încheiat cu Simpozionul „Între amintire si actualitate - opera si viata sculptorului George Apostu” si cu vernisajul expozitiei „Prin arta mai aproape de Tata si Fiu” care a avut loc la casa memoriala a sculptorului de la Stanisesti la care a participat si presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

Close Search Window