Administrator 
 

Sala Mare a Consiliului Judetean Bacau a gazduit luni, 26 noiembrie 2018, evenimentul de lansare a trei volume de literatura si istorie, lucrari editate atât de catre Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România (U.Z.P.R) cât si cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau.

În prezenta unui public numeros, compus din reprezentanti ai administratiei publice locale, oameni de litere, ziaristi, amfitrionul manifestarii, jurnalistul Cornel Cepariu, presedinte al U.Z.P.R. filiala Bacau, Neamt, Vaslui, a prezentat fiecare dintre cele trei volume: ”Bacaul în anii primului razboi mondial”, autor Liliana Adochitei, lucrare finantata de Consiliul Judetean Bacau în baza Legii nr. 350/2005, ”Drumuri si popasuri”, autor Mihai Buznea si ”Iudacainul. Cartea I a pocaintei”, autor Ioan Enache, ultimele doua titluri editate cu sprijinul U.Z.P.R.

Evenimentul se înscrie, de altfel, si în seria activitatilor dedicate Anului Centenar,  lucrarea istorica ”Bacaul în anii primului razboi mondial” fiind o ampla fresca a orasului, din perspectiva perioadei 1914-1918.

Felicit autorii volumelor si, în numele echipei Consiliului Judetean, doresc sa reafirm sprijinul oferit creatorilor de acte culturale care contribuie, în mod explicit, la plusvaloarea judetului nostru si la pozitionarea Bacaului pe un loc de top în România, atât în privinta evenimentelor culturale cât si a publicului participant, avizat”, a fost mesajul presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

În cadrul manifestarii a fost lansat si primul numar al revistei ”Context”, publicatie a U.Z.P.R care, asa cum afirma redactorul-sef Stefan Radu, îsi propune sa devina “un spatiu de dezbatere pentru problemele breslei, dar si pentru cele ale comunitatii locale”.

 
Close Search Window