Administrator
    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat vineri, 16 martie 2018, la un eveniment de exceptie pentru viata orasului Târgu Ocna. În prezenta viceprim-ministrului Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, al parlamentarilor bacauani si ai reprezentantilor comunitatii trotusene au fost semnate trei contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala 2. Este vorba despre reabilitarea si dotarea Colegiului ”Costache Negri”, extinderea si dotarea a doua gradinite si construirea unei crese.
    ”Suntem onorati sa va avem astazi oaspeti, împreuna cu reprezentanti ai Parlamentului României, senatori, deputati, la un eveniment foarte important pentru noi. Semnarea contractelor de astazi vine în completarea proiectului semnat în cursul saptamânii trecute, prin Programul Operational Regional, axa 7.1, în valoare de 4,5 mil euro, prin care marim capacitatea turistica a orasului Târgu Ocna”, a declarat primarul Stefan Silochi.
    La rândul sau, deputatul Theodora Sotcan a subliniat, o data în plus, sustinerea Guvernului si implicarea acestuia în proiecte educationale. ”Pentru noi, toti cei de fata, elevi, profesori, parinti, astazi începe sa prinda contur un vis. Faptul ca semnam contracte de finantare pentru trei unitati de educatie demonstreaza, o data în plus, faptul ca Guvernul României are ca prioritate de investitii, educatia”.
    ”Este important ca suntem aici cu totii, pentru ca, în Târgu Ocna s-au semnat contracte de aproape 8,5 milioane de euro în ultima saptamâna. Pentru noi este o onoare ca am reusit sa atragem finantari care, în urmatoarea perioada vor depasi 2,5 milioane de euro pentru reabilitarea colegiului ”Costache Negri”, unitate scolara a carei faima a trecut granitele orasului”, a precizat senatorul Dragos Benea.
    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a realizat si o situare în context a obiectivelor pentru care s-au semnat contractele de finantare în sensul în care, exact în urma cu 1 an, orasul Târgu Ocna punea în functiune doua obiective importante din domeniul asistentei sociale. Este vorba despre doua centre de asistenta sociala care au generat peste 100 de locuri de munca si ai caror beneficiari au fost nu numai locuitorii orasului Târgu Ocna ci si de pe toata Valea Trotusului. ”Obiectivele finantate astazi din domeniul educatiei vin în completarea celor din infrastructura si asistenta sociala. Vorbim despre o viziune ampla pe care Guvernul României a pune în aplicare si care demonstreaza ca toti cei implicati în aceasta mare echipa – ministri, parlamentari, consilieri judeteni si locali, toti, ne tinem de cuvânt. Aspectele discutate cu cetatenii în timpul campaniei electorale devin iata, rând pe rând, realitate si, cel mai important lucru, ma bucur ca de aceste realitati beneficiaza toti cetatenii comunitatii”.

Close Search Window