Administrator


 

Editia a treia a „Serilor Diasporei”„, proiect initiat de Consiliul Judetean Bacau si realizat cu sprijinul Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacau, a debutat miercuri, 9 septembrie 2020 în cadrul natural oferit de Amfiteatrul de la Insula de Agrement.
Manifestare emblematica deja si asteptata cu mult interes de publicul bacauan, cea de-a III-a editie a „Serilor Diasporei” continua anul acesta, într-un nou format care îmbina în mod armonios emotia spectacolelor live cu noutatea concertelor online.
De la jazz, la muzica de divertisment sau muzica simfonica, anul acesta, organizatorii au pregatit, tinând cont de preferintele publicului dar si de cerintele impuse de siguranta spectatorilor în contextul actual, o suita de trei concerte care se vor desfasura atât live cât si online.
„Serile Diasporei” au debutat în acest an cu o seara de jazz. Pe scena amfiteatrului de la Insula de agrement au evoluat membrii formatiei „Groove Garden by Sorin Zlat”, o prezenta binecunoscuta publicului bacauan, care reuneste muzicieni experimentati si cunoscuti pe scena jazz-ului românesc si international. Iubitorii genului au avut ocazia sa asculte piese reorchestrate ale unor artisti celebri printre care: Gregory Porter, Earth Wind and Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway dar si compozitii proprii, într-o interpretare de exceptie.
Serile Diasporei vor continua joi, 10 septembrie, de la 17.30, în aceeasi locatie cu un concert de muzica de divertisment sustinut de instrumentisti ai Filarmonicii “Mihail Jora”: Razvan Brînzila - trompeta, Iulian Suru - trompeta, Relu Buciumas - corn, Sorin Gaburoi - trombon, Marius Chirila - tuba, reuniti în reuniti în formatia Dynamic Brass si a invitatului percutionist Sorin Sofian.
Seara de joi se va încheia cu un program sustinut de Sorin Zlat Quintet - The Great American incluzând o selectie dintre cele mai îndragite lucrari de jazz compuse de muzicieni celebri precum: Cole Porter, George Gerswhin, Nat King Cole, Victor Young, Jimmy Heath, Johnny Green etc.
Vineri seara, orchestra filarmonicii din Bacau va sustine un concert care va fi transmis online, avându-l ca solist si dirijor pe Adrian Popescu. În program sunt incluse lucrari dintre cele mai cunoscute ale compozitorilor Georges Bizet, Johann Strauss, Dmitri ªostakovici, Astor Piazzolla, Gioachino Rossini, Tiberiu Brediceanu, P. I. Ceaikovski, Nino Rotta, Jean Jacques Goldman, Josh Groban, John Lennon, Gerónimo Giménez, Gheorghe Zamfir - Adrian Petrescu.
Va asteptam sa petrecem împreuna trei seri de poveste în cadrul celei de-a treia editii a Serilor Diasporei!

Close Search Window