Administrator


 

 

Referitor la discutiile din mediul online pe santierul drumului judetean DJ 241B Padureni-Godovana, va transmitem urmatorul

Comunicat de presa


Pentru corecta informare a cetatenilor, prezentam situatia pentru acea portiune de drum:
• drumul de 15 km care strabate comuna Filipeni a fost inclus în Programul National pentru Dezvoltare Locala (PNDL II), cea mai eficienta initiativa a guvernarii PSD, destinata în primul rând investitiilor în mediului rural. Cinci milioane de euro este valoarea lucrarilor, o suma record pentru comuna.
• în urma unei licitatii a fost desemnata firma câstigatoare, iar la data de 16 septembrie 2019 a fost dat ordinul de începere a lucrarilor. În perioada de proiectare, constructorul si-a asigurat materialele necesare unei treceri rapide la executia efectiva.
• pentru a se încadra în termenele prevazute în graficul de executie, firma a abordat lucrarile pe mai multe tronsoane si cu mai multe tipuri de activitati.
• la platforma drumului lucrarile au avansat într-un ritm accelerat, pe anumite sectoare fiind asternut primul strat de legatura de mixtura asfaltica, inclusiv acolo unde se intersectau cu zonele în care trebuie executate zidurile de sprijin pe coloane. Asta deoarece pilotii forati au diametre mai mari decât cele uzuale si a fost necesara aducerea unor echipamente adecvate, de mari dimensiuni, care au nevoie de planeitate si stabilitate pentru a opera eficient si în siguranta. De aceea a fost obligatorie turnarea inclusiv a asfaltului ca varianta provizorie, iar portiunile afectate vor fi refacute de constructor, fara o suplimentare de costuri.
• de asemenea, firma a luat decizia de a nu executa ultimul strat de asfalt imediat dupa finalizarea stratului de legatura, si a deschis traficul, chiar a suplimentat traficul greu cu utilajele proprii, tocmai pentru a constata daca se produc eventuale degradari ale patului-suport din corpul drumului. Toate deficientele vor fi remediate de constructor, pe cheltuiala sa.
• una dintre cele mai complexe lucrari este pe sectorul de drum cuprins între km 10+240-10+360, L= 120 ml, si km 16+390-16+520 , L= 130ml, unde s-a prevazut executia unor ziduri de sprijin.
• în concluzie, amplasamentul de 15 km a fost predat constructorului pâna la receptia de final, acesta fiind raspunzator de toate lucrarile pe perioada derularii contractului, care are ca termen septembrie 2021.
Consiliul Judetean nu va receptiona lucrarea daca nu respecta toate conditiile prevazute în contract. Iar daca dupa receptie se vor constata nereguli, firma va fi executata în perioada de garantie de 60 de luni!

 

#impreunapentruBacau #faptenuvorbe

 

Presedinte
Sorin BRASOVEANU

Close Search Window