Administrator


Începând de duminică, 18 octombrie 2020, după o perioadă de două luni necesara finalizarii lucrarilor de extindere si modernizare a pistei, au fost reluate zborurile de pe Aeroportul International George Enescu din Bacau.
Pasagerii vor putea alege acum între serviciile oferite de cei doi operatori aerieni Blue Air si Wizz Air. Astfel, începând cu 29 octombrie 2020, odata cu trecerea la orarul de iarna, de pe aeroportul bacauan se vor efectua zboruri catre 22 de destinatii din 11 tari ale Uniunii Europene: Belgia, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Spania si România.
Lucrarile de extindere si modernizare a pistei aeroportului bacauan, în valoare totala de peste 35 milioane Euro, au fost realizate din fonduri europene. Investitia cuprinde, pe lânga extinderea si modernizarea pistei pe o lungime de 2.500 metri, amenajarea sistemului de canalizare pluviala si drenaje, a sistemului de balizaj luminos si a drumului perimetral de securitate.

În cifre, lucrarile de la noua pista au însemnat:
•    130.000 tone de asfalt
•    120 km de cabluri de balizaj
•    1000 de lampi si becuri de semnalizare
•    6 km de conducte de canalizare/pluviale

Modernizarea pistei permite aterizarea sau decolarea aeronavelor de mari dimensiuni, cresterea traficului de calatori, diversificarea destinatiilor, scaderea tarifelor de operare si cresterea gradului de siguranta a operatiunilor aeriene.
În ultimii ani, întreaga zona aeroportuara a fost modernizata. Investitiile, în valoare totala de peste 61 milioane Euro, au fost finantate de Uniunea Europeana -75%, Guvernul României - 23% si Consiliul Judetean Bacau - 2%.
Aeroportul are astazi un terminal si un punct de control, complet noi, si o parcare cu peste 300 de locuri. La acestea se adauga modernizarea si extinderea strazii Aeroportului, cu conectivitate directa la E85, investitie de aproximativ 2,2 milioane Euro, finantata 95% de Consiliul Judetean Bacau.
Investitiile realizate pentru dezvoltare a complexului aeroportuar situeaza  astfel Aeroportul International George Enescu Bacau printre cele mai moderne din tara si vor avea un impact major  în dezvoltarea regionala.

Close Search Window