Administrator
Consiliul Judetean Bacau finanteaza cu 95% investitia necesara pentru realizarea  lucrarilor de proiectare, asistenta tehnica si executie lucrari pentru reabilitarea sediului Ambulantei Onesti si a atelierelor mecanic si electric de la Spitalul municipal „Sf. Ierarh dr. Luca” din municipiul Onesti. Astazi a fost semnat contractul durata de executie fiind de 3 luni pentru proiectare si 7 luni pentru realizarea lucrarilor.

Bugetul total se ridica la aproximativ 1,2 milioane de lei, 5% din suma fiind asigurata de Consiliul Local Onesti.

Reabilitarea sediului era mai mult decât necesara în conditiile în care sediul ambulantei Onesti era compus din mai multe corpuri de cladire construite între anii 1968 si 1982, aflate într-o stare avansata de uzura.
Prin realizarea acestor lucrari vor fi reamenajate spatiile destinate personalului medical, al dispeceratului, centralei termice si camerei de dezinfectie.
Investitia în infrastructura de sanatate onesteana nu este singulara, în 2017 fiind inaugurat Compartimentul de Primiri Urgente, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, 95% din suma provenind tot din bugetul Consiliului Judetean Bacau.
Au mai fost, de asemenea modernizate sectiile de Medicina Interna, Neurologie, ORL si Oftalmologie iar în 2018 Consiliul Judetean Bacau s-a asociat cu primaria municipiului Onesti, într-un proiect de reparatii capitale si eficientizarea energetica a spitalului care a costat peste 28 de milioane de lei.

Anul acesta a adus o mare provocare pentru noi toti, pandemia de COVID 19 pentru gestionarea careia am depus toate eforturile. La Spitalul Municipal de Urgenta Onesti, Consiliul Judetean Bacau a alocat o finantare de aproape 2 milioane de lei, din care au fost achizitionate 10 echipamente complete ATI si echipamente de protectie.
Ne bucura ca astazi semnam contractul de proiectare si executie a lucrarilor pentru reabilitarea sediului Ambulantei din Onesti si a atelierelor mecanic si electric de la spitalul din localitate pentru ca este înca un pas, important pentru modernizarea retelei de sanatate astfel încât onestenii sa beneficieze de servicii medicale de calitate, prompte si adaptate nevoilor pacientilor
”, a  subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Close Search Window