Administrator


Astazi si mâine, 8-9 octombrie 2020, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacau gazduieste un eveniment cultural de elita pentru judetul nostru, Simpozionul National „Vasile Pârvan”.

    Manifestarea debuteaza astazi, la ora 11.00, când va avea loc deschiderea lucrarilor.

    Programul va cuprinde Conferinta stiintifica Propaganda externa ungara contra Tratatului de la Trianon, sustinuta de dr. Alin Spânu (Universitatea din Bucuresti); lansarea volumului Tezaurul monetar de aur (sec. XIX) din Colectia Muzeului de Istorie Bacau, 2019, autor Anton Cosa - prezinta autorul si a anuarelor „Carpica”, vol. XLIX, 2020 - prezinta prof. dr. Nicoleta Zarnescu si „Acta Bacoviensia”, nr. XV, 2020 - prezinta prof. Vilica Munteanu; comunicarile specialistilor prezenti.

   În cadrul manifestarii, se va putea vizita expozitia foto-documentara „Toamna pe ulita”. Lucrarile expuse fac parte din fototeca Muzeului de Etnografie, fotografiile fiind donate de Violeta Rang.

   La realizarea simpozionului au colaborat Asociatia Arhivistilor din România – Filiala Bacau si Fundatia Cultural-ªtiintifica „Iulian Antonescu”.

   Din cauza epidemiei de COVID 19 si a reglementarilor legale impuse în situatia de alerta din România, editia din acest an este una restrânsa, la manifestare participând putini specialisti din tara. Majoritatea comunicarilor vor fi sustinute de specialisti din Bacau – Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, Arhivele Nationale Bacau si Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacau, precum si cadre didactice.
    Publicului îi vor fi aduse în atentie aspecte privind arheologia si istoria nationala, heraldica, numismatica etc.

    Manifestarea va avea loc cu respectarea conditiilor legale de distantare sociala si purtarea mastii de protectie.

Close Search Window