Administrator
    Consiliul Judetean Bacau a fost marti, 23 iunie 2020, gazda unui eveniment de promovare a proiectului care vizeaza Autostrada A13.


    Alaturi de Centura Ocolitoare a Bacaului si de Aeroportul bacauan, autostrada este cel mai ambitios proiect de infrastructura mare în care judetul s-a implicat activ.
    Proiectul a fost intens sustinut de grupul parlamentarilor PSD bacauani care, în februarie 2019 au reusit sa integreze autostrada Bacau-Brasov în lista proiectelor de infrastructura prioritare ale Master Plan-ului de Transport al României. 3 luni mai târziu, în mai 2019 a fost lansata licitatia pentru documentatia proiectului tehnic iar în acest an, câstigatorul licitatiei, o firma condusa de un consultant de prestigiu cu radacini bacauane a semnat contractul.

Orice proiect, cu atât mai mult cele de infrastructura mare are, obligatoriu, trei etape care trebuiesc parcurse cu maxima seriozitate: documentatia tehnica, cu proiectare, avize, si autorizatii, sursa de finantare si constructia propriu-zisa. Suntem în etapa în care se demareaza întocmirea proiectului tehnic  urmând ca, în urmatorii doi ani sa accesam sursa de finantare din granturi europene. Pentru partea de constructie cred ca suntem îndreptatiti sa afirmam ca avem bacauani care pot ”duce” o asemenea lucrare la final, atâta timp cât, de pilda, Soseaua de Centura este, la aceasta ora cel mai dinamic santier din România, în pofida dificultatilor mari din 2018 si 2019 generate de conditiile meteo nefavorabile”, a precizat europarlamentarul Dragos Benea.


    La rândul sau, Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau a subliniat importanta strategica a autostrazii Bacau-Brasov, exprimând totodata rolul de partener implicat al Consiliului Judetean Bacau: ”este un obiectiv mult asteptat, care va asigura conectivitatea de care depinde dezvoltarea întregii Regiuni Nord-Est. Având deja experienta Centurii Ocolitoare a Bacaului, unde institutia noastra si-a dat concursul în toate fazele administrative, de la obtinere de avize si autorizatii, pâna la relocari de situri arheologice, va pot asigura ca, alaturi de celelalte UAT-uri, aveti în Consiliul Judetean Bacau un partener de nadejde, serios si loial care va aborda cu celeritate si responsabilitate, toate necesitatile administrative din cadrul acestui proiect”.    

  Toti bacauanii doritori sa sustina acest proiect îsi pot exprima optiunea semnând petitia online: https://www.petitieonline.com/sustina13

Close Search Window