Administrator
Astazi, 15 septembrie 2020, a fost semnat contractul de achizitie pentru echipamente medicale si nemedicale care vor intra în dotarea Ambulatoriului de Specialitate Adulti si Copii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau.

Achizitia este parte din proiectul de extindere si modernizare a infrastructurii medicale a SJU care include si construirea heliportului, proiect finantat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational regional 2014-2020.

 Contractul de finantare a fost semnat în iulie 2019, termenul de implementare fiind 31 decembrie 2020.
În urma finalizarii investitiei, Ambulatoriul de Specialitate Adulti si Copii din cadrul SJU Bacau va avea peste 1500 de noi echipamente si dotari iar accesul la serviciile de asistenta medicala ale ambulatoriului va fi sporit, estimându-se ca aproape 120.000 de pacienti vor beneficia de infrastructura medicala de calitate, pâna la finalul acestui an.

 

Proiectul se alatura celorlalte investitii aflate în derulare în cadrul SJU Bacau, proiecte ce plaseaza unitatea spitaliceasca pe primele locuri din tara ca dotari si calitate a serviciilor. În acest sens as aminti acceleratorul de particule care functioneaza în cadrul Sectiei de Radioterapie si care este printre cele mai performante din tara, unul similar aflându-se doar la Cluj dar de generatie mai veche. Si daca tot vorbim despre Radioterapie as remarca si faptul ca deja am început constructia celui de-al doilea buncar si am dat comanda pentru un nou accelerator de particule, ambele fiind platite din fondurile proprii ale Consiliului Judetean Bacau. Pentru ca, asa cum am afirmat în repetate rânduri, o spun cu toata convingerea – sanatatea bacauanilor este prioritatea 0 pentru noi. Iar faptele vorbesc de la sine!”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Close Search Window