Administrator

     În fiecare an, la data de 1 octombrie, în întreaga lume sunt sarbatorite persoanele vârstnice.
    Fenomenul îmbatrânirii populatiei implica necesitatea acordarii unei atentii sporite nevoilor speciale si problemelor cu care se confrunta persoanele în vârsta, în special în ceea ce priveste riscul saraciei si excluziunii sociale.
     Anul acesta marcheaza cea de-a 30-a aniversare a Zilei Internationale a Persoanelor Vârstnice, o zi care în actualul context, cel al pandemiei COVID-19, provoaca temeri si suferinte persoanelor în vârsta din întreaga lume.
     Dincolo de impactul sau imediat asupra sanatatii, pandemia pune persoanele în vârsta într-un risc mai mare de saracie, discriminare si izolare.
     La nivel international, în acest an, Ziua Persoanelor Vârstnice va evidentia contributia fortei de munca din domeniul sanatatii, în general, la sanatatea persoanelor în vârsta în special, cu o recunoastere a profesiei de asistent medical.
     De asemenea, va promova „Deceniul îmbatrânirii în conditii bune de sanatate (2020-2030)”, o oportunitate de a reuni guverne, societatea civila, agentiile internationale, profesionistii, mediul academic, mass-media si sectorul privat, în vederea organizarii de actiuni pentru a îmbunatati viata persoanelor în vârsta, a familiilor acestora si a comunitatilor în care traiesc.
     Aceasta zi ne da ocazia de a îi omagia pe cei mai întelepti dintre noi. Este ziua în care ne îndreptam cele mai frumoase gânduri catre parintii si bunicii nostri, catre cei care ne-au înseninat copilaria si ne-au netezit drumul în viata.
     Tuturor persoanelor de vârsta a treia le datoram, în fiecare zi, respect si consideratie pentru munca si truda depuse în slujba  noastra, a tuturor, pentru contributia însemnata pe care au adus-o de-a lungul anilor la dezvoltarea societatii românesti.
     Va asiguram de eforturile continue pe care le depunem pentru a deveni un sprijin solid si de încredere al dumneavoastra si va uram multa sanatate, liniste sufleteasca, viata lunga si fericita alaturi de cei dragi.
     La multi ani!

Close Search Window