Administrator
    Consiliul Judetean Bacau vine cu noi propuneri pe lânga Guvernul României pentru un set de masuri destinate sprijinirii UAT-urilor pe zona serviciilor de salubrizare. Astfel, pe toata perioada starii de urgenta, cu consultarea primarilor, membri ADIS se propune alocarea, de catre Guvern, a fondurilor necesare sustinerii serviciilor de salubrizare, în conditiile în care acest serviciu este de utilitate publica si trebuie luate masuri pentru asigurarea continuitatii.
    Cea de-a doua propunere vizeaza suspendarea de catre Guvern a platii de 80 de lei/tona de deseuri menajere (reprezentând contributia pentru economia circulara), pentru primul trimestru al anului 2020 si pentru toata durata instituirii starii de urgenta.

Acum, prioritatea absoluta a noastra, a tuturor este sanatatea iar investitiile-suport în acest sector greveaza mult bugetele locale; este datoria noastra sa facem tot ce putem pentru a sprijini comunitatile si prin aceste propuneri, Consiliul Judetean vine în ajutorul primarilor, într-un efort comun de a asigura continuitatea serviciilor de salubrizare furnizate locuitorilor judetului”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.  
    Acordul comun al primariilor din judet pentru masurile propuse urmeaza sa fie înaintat catre Guvernul României, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Close Search Window