Administrator


 

 

Astazi, 21 februarie 2020, a fost lansat în judetul Bacau cel mai mare proiect de depistare activa a tuberculozei derulat de Ministerul Sanatatii în parteneriat cu Consiliul Judetean Bacau, Directia de Sanatate Publica Bacau, comunitatea medicala si autoritatile locale.

Este vorba despre cel mai amplu proiect national de screening al tuberculozei initiat de Ministerul Sanatatii în România, în ultimii 30 de ani, în conditiile în care România este tara din Uniunea Europeana cea mai grav afectata de tuberculoza.

Proiectul: „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” este implementat de Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” împreuna cu Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate în beneficiul comunitatilor din judetul Bacau si vizeaza 16 localitati rurale din judetul Bacau.

Timp de 30 de zile, caravana mobila a proiectului, dotata cu aparatura moderna de screening radiologic si diagnostic molecular rapid al tuberculozei, si o echipa formata din trei profesionisti se va deplasa, dupa un program stabilit, în comunitatile rurale ale judetului care înregistraza cea mai mare rata a îmbolnavirilor cu TBC.

Consiliul Judetean Bacau a fost reprezentat de dl. Adrian Popescu, vicepresedinte, care, alaturi de reprezentanti ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Centrului pentru Politici si Servicii de Sanatate, Directiei de Sanatate Publica Bacau, Spitalului de Pneumoftiziologie Bacau si ai autoritatilor locale au tinut sa evidentieze rolul si importanta acestui demers important pentru sanatatea publica.

Acest proiect este parte integranta din Strategia Nationala de Control al Tuberculozei. Pentru mai multe informatii despre proiect va invitam sa vizitati: www.screeningtb.ro

Close Search Window