Administrator
Consilierii judeteni întruniti astazi, 28 mai 2020, în sedinta ordinara în sistem online au dezbatut 25 de proiecte de hotarâri aflate pe ordinea de zi. Printre cele mai importante s-a numarat aprobarea devizelor generale actualizate pentru proiectul „Regiunea Nord-Est, axa rutiera strategica 3: Neamt - Bacau, pâna la limita judetului Vrancea”.
Este vorba despre reabilitarea si modernizarea a peste 94 de kilometri de drumuri judetene care traverseaza judetul nostru de la nord la sud, pe traseul DJ 207D - limita judetul Neamt - Traian - DN 2F, DJ 241, limita judetului Vrancea - Podu Turcului - Izvoru Berheciului si DJ 241 A - Izvoru Berheciului - Secuieni.

Tronsoanele de drum au fost împartite în trei loturi, respectiv lotul 1 - Drumul judetean 207D (limita judet Neamt - Traian - DN2F) strabate comunele Damienesti, Negri, Prajesti, Traian, lotul 2 - limita judetului Vrancea - Podu Turcului, Glavanesti, Motoseni, Rachitoasa, Colonesti si pâna la Izvoru Berheciului si lotul 3 -  DJ 241A (Izvoru Berheciului-Secuieni).
Pentru lotul 2, la jumatatea lunii mai  a fost dat ordinul de începere a lucrarilor în timp ce pentru loturile 1 si 3 au fost depuse documentatiile pentru obtinerea autorizatiei de construire.
Lucrarile, în valoare de aproximativ 41 de milioane de Euro sunt finantate în proprotie de 95% din  fonduri europene, contributia Consiliului Judetean fiind de 5%. 

 

Cu fiecare etapa suntem tot mai aproape de realizarea celui mai important proiect de infrastructura rutiera din judetul Bacau. Am parcurs toate etapele procedurale cerute de reglementarile legale iar pentru unul dintre loturi a fost dat deja ordinul de începere a lucrarilor, urmeaza sa fie dat si pentru celelalte doua, imediat ce toate autorizatiile vor fi obtinute. Sunt pasi importanti, într-o munca de echipa si rezultatele vor fi pe masura asteptarilor locuitorilor. Pentru ca peste 40.000 de locuitori din judet vor beneficia în mod direct de drumurile reabilitate si modernizate. Alaturi de cei care tranziteaza aceste zone si, nu în ultimul rând de investitorii pentru care o infrastructura rutiera buna este un aspect deloc de neglijat”, a subliniat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

Close Search Window