Administrator    Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Baca a participat vineri, 8 iulie la Zilele medicale ale Spitalului de Urgenta Moinesti. Eveniment de anvergura, acesta s-a bucurat de o larga participare atât din partea reprezentantilor administratiei publice cât si a personalului medical. 
    ”Faptul ca sanatatea este cel mai de pret bun pentru fiecare dintre noi este un lucru cunoscut si nu mai trebuie subliniat. Este adevarat si faptul ca toti avem dreptul, garantat prin lege, la servicii medicale atât pentru preventie cât si pentru tratament. În afara de responsabilitatea personala pentru îngrijirea sanatatii, o serie de institutii publice (nu ma refer aici la cele de specialitate) au posibilitatea de a contribui la îmbunatatirea serviciilor spitalicesti si a actului medical, în general. În acest sens voi aminti parteneriatul dintre institutia pe care o reprezint, Consiliul Judetean Bacau si spitalul Moinesti pentru realizarea proiectului ”Compartiment de recuperare medicala cardiovasculara în cadrul Spitalului municipal de urgenta” sau, la Onesti, reabilitarea Compartimentului Primiri Urgente si a sectiilor de medicina interna, neurologie, ORL, oftalmologie”, a declarat presedintele Sorin Brasoveanu.
    Consiliul Judetean Bacau manifesta de altfel, o preocupare constanta pentru sanatatea bacauanilor. Dovada stau reabilitarea Unitatii de Primiri Urgente, a Maternitatii, a Pediatriei, a sectiei de diagnosticare si tratament ambulatoriu, dotarea cu aparatura de ultima generatie a sectiilor medicale, achizitionarea unui RMN si a unui Computer Tomograf pentru sectia de oncologie. De altfel, bolnavii cu afectiuni oncologice vor beneficia de o sectie moderna de radioterapie, lucrarile fiind deja demarate. Dincolo de valoarea pragmatica a investitiilor în sanatate, pentru Consiliul Judetean Bacau, de mare importanta este valoarea umana. Pentru ca se stie ca orice investitii în acest fel de proiecte reprezinta sperante pentru bacauani, iar aparatura performanta poate usura suferinte si chiar salva vieti.
    ”Nu putem realiza însa o minima radiografie a sistemului sanitar fara a vorbi despre un aspect înca si mai important decât dotarile si reabilitarile. Ma refer la resursa umana. Îmi exprim fata de dumneavoastra, personalul medical, toata gratitudinea si admiratia, pentru ca în mâinile dvs, cu toata încrederea, ne punem sperantele si, nu de putine ori, vietile. De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume? Ne sunt tuturor cunoscute apostolatul pe care multi medici îl practica, munca peste program, garzile prelungite, bataliilor contra cronometru, în conditii precare, datorate lipsei de personal medical si conditiilor, înca deficitare din multe sectoare medicale. Si as mai aminti un aspect. Cred ca suntem înca tributari unor mentalitati mostenite din trecut. Aceasta transpare în atitudini îndoielnice fata de cetatean, în acte de îngrijire a pacientului conditionate de comoditate si dezinteres. În special la nivelul personalului mediu din spitale exista carente care se cer a fi corectate. Este necesar sa facem toate eforturile pentru ca valori precum grija fata de pacient, compasiunea, empatia chiar, sa nu ramâna doar clisee expuse în timpul cursurilor de pregatire teoretica”, a mai punctat presedintele Sorin Brasoveanu.


Close Search Window