Administrator


Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a primit joi, 15 septembrie 2016 vizita unei delegatii, ai carei membri activeaza în domeniul protectiei copilului în Republica Moldova. Au fost prezenti reprezentanti ai Directiei de Protectia Copilului din Chisinau, ai Asociatiei Hope&Homes for Children – filiala din Republica Moldova ca si omologii lor din România si membri din conducerea DGASPC Bacau.

            Scopul vizitei de lucru a fost întelegerea mai buna a felului în care functioneaza mecanismele de protectie a copilului în judetul Bacau si analiza experientei DGASPC Bacau în procesul de închidere al centrelor mari de plasament si dezvoltarea de servicii alternative bazate pe familie si comunitate. În mod special reprezentantii DGASPC Chisinau au fost interesati de un model de servicii pe termen mediu si lung pentru copiii strazii si pentru copiii din familii vulnerabile care prezinta riscul de a fi luati din familii.

            Asociatia Hope&Homes for Children activeaza în România din 1999 si are parteneriate încheiate cu 13 consilii judetene. Aria de expertiza include suport pentru închiderea centrelor de plasament si înlocuirea acestora cu servicii alternative de suport pentru copiii institutionalizati, programe de prevenire si formare profesionala ca si asistenta tehnica oferita autoritatilor judetene si locale care activeaza în domeniul protectiei copilului.

            ”Agenda discutiei cu domnul presedinte Sorin Brasoveanu s-a centrat pe vizualizarea si analiza procesului de reforma în domeniul protectiei copilului implementat în judetul Bacau. Aceasta deoarece colegii din Republica Moldova sunt interesati de dobândirea de bune practici si de replicarea modelului de la nivelul judetului Bacau, cu atât mai mult cu cât stim ca DGASPC Bacau are proiecte pilot care dau rezultate foarte bune”, a precizat Radu Tohotan, reprezentant al Asociatiei Hope&Homes for Children – România.

 

            Presedintele Sorin Brasoveanu a asigurat delegatia moldoveana de tot suportul pentru implementarea reformelor în domeniul protectiei copilului: ”Initial, curajul, poate mai mult chiar decât expertiza a fost determinant pentru demararea proiectelor noastre. Conteaza enorm sa îti placa ceea ce faci, sa devina chiar o pasiune dorinta de a ajuta acesti copii defavorizati. Noi va stam la dispozitie cu toata experienta acumulata în cadrul proiectelor derulate”.    

Close Search Window