Administrator

    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat vineri, 11 noiembrie 2016, la prima editie a work-shop-ului educational ”Ingineria – o cariera de succes”, ce a avut loc la Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii ”Vasile Alecsandri” din Bacau.
    Într-o economie unde lipsa de infrastructura este acuta iar absenta fortei de munca specializata a devenit o mare problema, evenimentul si-a propus ca scop, în primul rând, sensibilizarea tinerilor în privinta ingineriei ca domeniu de studiu si activitate profesionala pentru un viitor cât mai atractiv. S-a dorit implicarea activa pe un alt nivel a elevilor, studentilor, mediului de afaceri si autoritatilor publice locale în ”crearea” si conceperea concreta de repere. ”Personal, consider ca în afara de faptul ca ingineria este o cariera captivanta, trebuie luat în considerare faptul ca inginerii pot avea diverse cariere conectate între ele. Fie ca esti atras de tehnologia informatiei sau stiinta medicala, toate ariile de inginerie contin si o linie de productie, în care, mai mult ca sigur, poti lucra, totul rezumând-se la interesele tale personale. Ca inginer, ai sansa sa dezvolti sau sa încerci noi tehnologii, care sunt fundamentale crearii si livrarii unor produse din ce în ce mai sustenabile ce asigura beneficiarilor o mai buna siguranta si functionalitate a masinariilor folosite”, a declarat Sorin Brasoveanu, prezent la eveniment.
    Presedintele a reafirmat si sprijinul consecvent pe care institutia Consiliului Judetean Bacau îl ofera Universitatii ”Vasile Alecsandri” din Bacau. ”Sunt astazi aici, în mijlocul dumneavoastra pentru a  reitera disponibilitatea administratiei judetene bacauane pentru colaborare în beneficiul sistemului educational. Sunt partizanul crearii unor punti de legatura între Universitatile din Bacau si autoritatile locale si judetene, corelate cu necesitatile agentilor economici. Acordurile de parteneriat trebuie sa urmareasca corelarea sistemului de educatie si formare profesionala cu dinamica pietei muncii, contribuind astfel la promovarea ocuparii si a incluziunii sociale a absolventilor. Cred cu tarie ca la Facultatea de Inginerie din Bacau se face carte, este un exemplu de buna practica în învatamântul universitar, prin strategia complexa constând într-o varietate de practici, metode si structuri, pe care le-a proiectat si le-a aplicat în mod autonom, de-a lungul anilor”, a mai subliniat presedintele Sorin Brasoveanu.

Close Search Window