Administrator


 

 

     Astazi, 30 august 2016, ªcoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a sarbatorit o noua generatie de absolventi. În prezenta ministrului justitiei, Raluca Pruna, directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, comisar sef de penitenciare Marius Vulpe, directorilor de unitati penitenciare, reprezentantilor autoritatilor locale si invitatilor, unui numar de peste 200 absolventi li s-a acordat gradul de "agent de penitenciare".
    Prezent la eveniment, Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau a declarat: ”ma bucur sa fiu alaturi de dumneavoastra astazi, într-un moment care încheie, simbolic, stagiul de pregatire pentru agentii de penitenciare. Absolvirea este un moment cu profunde semnificatii, atât pentru institutiile implicate cât si pentru absolventi. Pentru ca vorbim despre tineri, care au ales o meserie ce aduce responsabilitati deosebite si o încarcatura emotionala mare. Dincolo de calitatile personale, care presupun si empatie, dar si intransigenta, acesti tineri vor trebui sa dovedeasca o serie de calitati sociale, ca de pilda,  atasamentul si daruirea fata de profesie si de sistemul din care vor face parte. Este o mare provocare careia sunt convins ca acesti tineri inimosi îi vor face fata.
    As vrea sa aduc un cuvânt de multumire si dascalilor, care, an de an se straduiesc în munca de apostolat pe care o presupune orice proces de învatare si îndrumare a tinerilor. Un gând bun acestor oameni devotati si multe succese în nobila misiune de a forma oameni pentru o meserie dificila, dar necesara.
    Nu în ultimul rând, as dori sa felicit implicarea autoritatilor locale în sustinerea activitatii acestei scoli. Este mai mult decât laudabil felul în care institutiile publice locale au înteles specificul activitatii agentilor de penitenciare si, ori de câte ori a fost nevoie au oferit tot suportul necesar pentru îndeplinirea unor sarcini specifice
”.

Close Search Window