Administrator


 

 

 

     Festivalul National “Stea printre stele” este un eveniment organizat anual, începând din 2012, de Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Neuromotor Bacau, în cadrul proiectului cultural cu acelasi nume, finantat de Consiliul Judetean Bacau prin Legea nr. 350/2005.
     Festivalul se adreseaza catre doua grupuri tinta: participantii la concurs - copiii talentati din judetul Bacau si întreaga tara, care interpreteaza melodii de muzica usoara - si copiii cu dizabilitati din judetul Bacau - spectatori care au interactionat cu concurentii si au pregatit frumoase momente artistice, resimtind din plin efectele benefice ale socializarii si accesului la viata culturala.
     Concursul de interpretare, care a adus împreuna copii talentati cu vârste între 5 si 18 ani, copii cu dizabilitati si personalitati marcante ale muzicii usoare românesti, ajuns la editia a V-a, s-a desfasurat în acest an pe 21-22 octombrie la Teatrul Municipal „Bacovia”. S-au reunit cu aceasta ocazie peste o suta de copii din toata tara, au fost momente pline de emotie si recitaluri muzicale ale unor nume sonore ale scenei românesti.
     Concurentii, împartiti pe categorii de vârsta, au excelat pe scena teatrului bacauan în fata unui juriu de marca: Nico si Aurelian Temisan - interpreti de muzica usoara, Mihai Alexandru - compozitor - presedintele juriului, Matei Laurentiu - compozitor, Bogdan Alexe - regizor si producator Dream Media Production, Claudiu Bulete - compozitor CB Media si Marcel Iorga - compozitor.
     Sâmbata, 22 octombrie, a avut loc Gala Festivalului, în care au evoluat cu momente coregrafice copiii beneficiari ai Centrului Daniel, au fost recitaluri ale unor câstigatori ai editiilor anterioare, încununate de reprezentatiile extraordinare ale lui Nico si ale lui Aurel Temisan. Toti participantii la aceasta editie a festivalului au primit premii din partea organizatorilor si sponsorilor. La festivitatea de premiere, presarata cu momente muzicale si surprize, a participat din partea Consiliului Judetean Bacau, Silviu Botez - director executiv la Directia dezvoltare durabila si managementul proiectelor.
     Festivalul s-a bucurat de un real succes, atingându-si scopul de a demonstra ca handicapul nu trebuie sa îngradeasca accesul la viata sociala si culturala, nu trebuie sa conduca la izolare si sa afecteze viata copilului; copiii sunt viitorul nostru, ei sunt egali indiferent de existenta talentului sau a unor defecte, si pot fi educati astfel încât, împreuna, sa cladeasca o lume mai buna.
     “Salut cu mândrie si entuziasm atât efortul organizatorilor, cât mai ales talentul si curajul acestor mici “stele” în devenire. Au demonstrat daruire si perseverenta de-a lungul celor doua zile de festival, iar finalul i-a gasit pe toti câstigatori. Remarc implicarea copiilor cu nevoi speciale în colectivitate si în activitatile de zi cu zi, atingându-se astfel si unul dintre obiectivele principale ale proiectului. Ma bucur ca institutia pe care o reprezint a reusit sa ofere un sprijin financiar în vederea implementarii cu succes a proiectului si va asigur de întreaga noastra deschidere si pe viitor” a declarat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

Close Search Window