Administrator


Ziua de 13 septembrie, Ziua Pompierilor Militari din România a fost sarbatorita si în judetul Bacau, institutiile administratiei locale si oficialitatile aducând un frumos omagiu memoriei acestei zile. Discursurile publice au rememorat pagina de istorie nationala scrisa prin lupta purtata acum 168 de ani, în Dealul Spirei, de Compania de Pompieri din Bucuresti, condusa de capitanul Pavel Zaganescu, împotriva trupelor otomane venite sa înfrânga miscarea revolutionara de la 1848.

Curajul si spiritul de sacrificiu al pompierilor au continuat peste timp, ele fiind reînsufletite în principalele momente ale istoriei Nationale – La 1877 în Bateriile de Artiliere de Giurgiu si Calafat, care au dat semnalul începerii Razboiului de Independenta, ca si pe fronturile celor doua conflagratii mondiale, luptând cu arma în mâna sau intervenind pentru stingerea incendiilor provocate de confruntarile armate.

Pompierii bacauani au scris la rândul lor pagini de eroism, onorându-si mereu, chiar si cu pretul sacrificiului suprem, misiunea de aparare a vietii si bunurilor împotriva incendiilor.

 Interventia dumneavoastra în situatiile de urgenta este decisiva pentru salvarea de vieti si bunuri materiale. Fie ca este vorba de incendii, inundatii, alunecari de teren, înzapeziri sau accidente rutiere, echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sunt mereu la datorie, la orice ora din zi si din noapte”, a punctat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau, în discursul aniversar sustinut la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Mr. Constantin Ene” Bacau.

Presedintele a subliniat spirjinul constant pe care Consiliul Judetean îl acorda pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, pentru cresterea calitatii serviciilor în situatii de urgenta. Astfel, prin Programul Operational Regional, au fost accesati apoximativ 26 de milioane de euro, contributia Consiliului Judetean fiind de peste 80.000 de euro. În total, judetul Bacau a primit 23 de echipamente moderne.

Îi felicit pe toti pompierii militari, care, cu devotament, curaj, disciplina si profesionalism, îsi fac datoria zi de zi, fata de cetatenii judetului Bacau iar de ziua dumneavoastra, va doresc multa sanatate si bucurii alaturi de colegi si de familiile dumneavoastra!”, a transmis la final, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Close Search Window