Administrator


Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat vineri, 11 noiembrie 2016, la conferinta de închidere a proiectului ”Îngrijiri paliative – Masuri integrate pentru incluziune sociala”, un proiect ce vizeaza cresterea gradului de acces la îngrijiri paliative pentru copii si tineri, care fac parte din grupuri vulnerabile si sunt diagnosticati cu boli amenintatoare de viata.

Proiectul a fost implementat de Asociatia Lumina si s-a derulat pe o perioada de18 luni, având drept partener principal Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Bacau. Acest proiect a aparut ca o necesitate, deoarece cei care lucreaza în sistemul social aveau nevoie de informatii în ceea ce înseamna îngrijirile paliative. Conceput initial ca un proiect regional, acesta a fost extins la nivel national, ca urmarea a numeroaselor cereri primite. Timp de un an si jumatate, 545 de profesionisti din domeniul serviciilor sociale au urmat un program integrat de formare: training, job shadowing si coaching, ceea ce a condus la dezvoltarea competentelor pentru furnizarea serviciilor de calitate a îngrijirilor paliative.

În cuvântul sau, presedintele Sorin Brasoveanu a apreciat aceasta initiativa, extrem de utila furnizorilor de servicii sociale. ”Sper ca acest proiect sa fie un exemplu de buna practica, iar autoritatile centrale sa elaboreze o metodologie care sa legifereze aceasta initiativa ca standard pentru asistarea si îngrijirea copiilor/tinerilor diagnosticati cu boli incurabile. Demersurile pentru adoptarea metodologiei pot fi corelate cu demersuri pentru dezvoltarea unui sistem de înregistrare reala a copilului/tânarului diagnosticat cu boli incurabile si dezvoltarea serviciilor de îngrijire si asistare a acestora, sustinerea institutiilor si autoritatilor publice fiind necesara si sub acest aspect. Felicit întreaga echipa care s-a implicat în acest proiect, o echipa mica, dar inimoasa, de asemenea, doresc sa-i felicit pe toti partenerii care au achiesat la acest proiect, deosebit de important pentru profesionistii din domeniul asistentei sociale”

Close Search Window