Administrator

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat joi, 1 septembrie, la o întâlnire de lucru privitoare la programul manifestarilor Centenarului Primului Razboi Mondial ce va fi sarbatorit la Poiana Sarata, în perioada 1-2 octombrie 2016.
Evenimentul de anvergura internationala implica un efort comun din partea mai multor institutii. Astfel, printre organizatori se numara Oficiul National pentru ”Cultul Eroilor”, reprezentat de colonel Ioan Pârvu, Cristina Giugal, Diana Gheorghita, Arhiepiscopia Romanului si Bacaului – parintele Constantin Alupei si preotul paroh Sinel Lazarel, Primaria Poiana Sarata – primar Gheorghe Bodea, Garnizoana Bacau – Cristinel Breahna si Asociatia Nationala Cultul Eroilor ”Regina Maria” - Filiala judeteana ”Colonel Corneliu Chiries” – Danut Voicu.
Seria activitatilor va cuprinde pe parcursul celor doua zile si vernisajul unei expozitii cu tematica istorico-militara, un simpozion, proiectie de film istoric, depunerea de coroane si jerbe de flori la Cimitirul International si la Mormântul locotenentului Nicolae Macarie, situat în incinta Bisericii Neamului din satul Poiana Sarata.
Evenimentul central va fi resfintirea Cimitirului International al Eroilor din Primul Razboi Mondial din localitatea Poiana Sarata, comuna Oituz, recent restaurat. La evenimentul din acest an va fi prezent si Înaltpreasfintitul Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, care împreuna cu un sobor de preoti va oficia o Slujba arhiereasca.
Un moment inedit si cu siguranta apreciat va fi defilarea unui pluton cu militari îmbracati în uniformele vremii.

Close Search Window