Administrator


 

1 octombrie, ziua persoanelor vârstnice a fost sarbatorita în judetul Bacau cu respectul cuvenit. Autoritati publice locale, personalitati, jurnalisti si simpli cetateni, cu totii au fost alaturi de persoanele aflate în pragul vârstei a treia. Cu acest prilej, Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau a transmis un mesaj emotionant:

Ziua internationala a persoanelor vârstnice este un prilej în plus de a va transmite cele mai calde si nobile gânduri de pretuire si respect dumneavoastra, celor ce ne sunteti cu atât de multa dragoste, parinti si bunici. Toamna vietii trebuie traita cu demnitate, cu un rol activ în familie, în comunitate si în societate.”

            Presedintele a subliniat si rolul activ al Consiliului Judetean Bacau si al institutiilor subordonate, în special al Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului în furnizarea de servicii specifice persoanelor vâsrtnice. ”Începând cu 2003 când a fost derulat proiectul Asist 2003 – asistenta sociala la domiciliu pentru persoanele vârstnice” si pâna în momentul de fata, când proiectele finantate prin Legea 350 sunt numeroase, pentru institutia noastra persoanele vârstnice sunt o categorie prioritara. Pentru ca sunt persoane cu nevoi speciale iar datoria morala fata de cei care ne-au dat viata este mai presus de orice presiune a momentului. As aminti si de serviciile oferite de catre DGASPC Bacau, componenta adulti care este foarte activa în serviciile pe care le ofera persoanelor vârstnice aflate în situatii dificile. Fie ca este vorba despre însotitori, despre ajutor în gospodarie sau consiliere institutia încearca sa ofere tot sprijinul. De asemeni, în perioada 2014-2020, una din principalele mele directii de actiune este reprezentata de dezvoltarea unui sistem echitabil si sustenabil de servicii sociale adresate persoanelor vârstnice dependente. Acest lucru este posibil prin întarirea capacitatii autoritatilor publice locale de a furniza servicii comunitare integrate persoanelor vârstnice, precum si prin diversificarea serviciilor sociale de îngrijire si protectie a persoanelor vârstnice, în parteneriat.

            Va asigur de dorinta si preocuparea mea si a Consiliului Judetean pentru a face posibila cresterea calitatii vietii. Va doresc sanatate, viata lunga, sa fiti înconjurati de oameni care va iubesc si va pretuiesc.

 


La multi ani!

Close Search Window