Administrator


 

 

     Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Ionel Floroiu a participat vineri, 14 octombrie, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” la un eveniment de anvergura destinat promovarii culturii si turismului bacauan prin intermediul noilor tehnologii IT, web, games si aplicatii smartphone. Sugestiv intitulata PLAYFEST ROMÂNIA. DESCOPERA COMORILE JUDEȚULUI BACAU, manifestarea a cuprins si o interesanta expozitie interactiva. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Bacau, în parteneriat cu Asociatia "Cele Mai Frumoase Sate din Romania" si Play România, cu sprijinul Complexului Muzeal "Iulian Antonescu". Proiectul „PLAY ROMANIA” înseamna de fapt, o platforma multimedia, un mediu virtual educativ, ludic si interactiv, de promovare a comorilor turistice si culturale ale României prin intermediul jocurilor video, aplicatiilor si continutului web interactiv, creata de Nicolae Marghiol, care, prin expunerea sa a reusit sa capteze atentia elevilor de la Sectia de Turism a Colegiului Economic Bacau.
     Au sustinut comunicari si discursuri profesorii George Culea si Doina Cmeciu, de la Universitatea “V. Alecsandri”, Romil Botezatu, seful Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont - institutie publica aflata în subordinea Consiliului Judetean Bacau, Iulian Bucur, istoric si critic de arta, Gabriela Gurau, directorul Complexului Muzeal “Ion Borcea”, Marian Oancia, vicepresedintele Asociatiei “Zig Zag prin România” si Dana Buznea, profesor la Colegiului Economic “Ion Ghica”. 
     „Ma bucur ca am reusit sa-l conving pe Nicolae Marghiol sa vina la noi, în Bacau, astfel încât sa fim printre primele judete care îsi promoveaza comorile. Puteau sa aleaga judetele Iasi, Suceava sau Neamt, care din perspectiva culturala si turistica stau mai bine decât noi. Având în vedere importanta promovarii acestui domeniu în rândul tinerilor din judet, salut si sustin aceasta initiativa de încurajare a tinerilor care doresc sa  urmeze o cariera în domeniul IT, al jocurilor video, aplicatiilor web si sa creeze produse destinate promovarii culturii si turismului.”, a precizat Ionel Floroiu în deschiderea evenimentului.

Close Search Window