Administrator


 

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a  fost prezent la festivitatile de deschidere a noului an scolar de la mai multe unitati de învatamânt bacauane. De asemenea, în mijlocul elevilor bacauani s-au mai aflat si cei doi vicepresedinti ai  C. J. Bacau, Ionel Floroiu si Marius Gabriel Gheorghita. 

Înca de la primele ore ale diminetii, seful executivului judetean a onorat invitatia primita de la primarul comunei Poduri, Diana Narcisa Albu, participând alaturi de deputatul Miron Smarandache la festivitatile din satul Cernu. Cu acest prilej, presedintele Sorin Brasoveanu, a subliniat faptul ca administratia bacauana ramâne un partener implicat al sistemului educational si va continua sa sustina activ actul de învatamânt. ”Consiliul Judetean Bacau a fost si ramâne un sustinator activ al învatamântului, implicându-se financiar în sprijinirea acestui domeniu deosebit de important pentru viitorul nostru ca natiune. Un exemplu în acest sens îl constituie  Programul «Laptele, cornul si marul», program pe care speram sa-l îmbunatatim, astfel încât, în varianta optima, sa putem oferi copiilor din gradinite si din scolile primare si gimnaziale o masa calda. De asemenea, avem în derulare Programul de sustinere a învatamântului prescolar si scolar din mediul rural, intitulat sugestiv «Ghiozdanul scolarului», care s-a bucurat de un real succes în rândul elevilor. Primul clopotel reprezinta un moment special din viata fiecaruia dintre noi, fie ca suntem parinti, bunici, educatori sau elevi. Prima zi de scoala aduce emotie, bucurie si multe asteptari din orice postura o privim. Ne afam în fata unui nou început pe care ni-l dorim cu totii mai bun, cu multe realizari frumoase, cu credinta si speranta într-o lume mai buna”, a mai declarat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

Cea de a doua unitate de învatamânt la care seful administratiei judetene a fost prezent la deschiderea anului scolar 2016 – 2017 a coincis cu o inaugurare. În prezenta unui numeros public, a fost taiata panglica Gradinitei cu Program Prelungit ”Ursuletul Martinel”, o unitate de învatamânt noua, moderna, primitoare, curata, dotata cu tehnologie de ultima generatie în domeniul educational, un obiectiv de mare importanta pentru comunitatea darmanesteana. ”Ma bucur sa ma aflu astazi, în mijlocul dumneavoastra la una dintre cele mai moderne unitati de învatamânt din judetul Bacau. Aici, tinerele vlastare vor deslusi tainele abecedarului, vor învata sa socializeze, sa descopere lumea din jurul lor, iar calitati precum cinstea, harnicia, onoarea pe care acum le dobândesc vor dainui în timp”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele CJ Bacau.

 Noua unitate de învatamânt are o suprafata construita de 846,80 mp, si o suprafata desfasurata de 1027,80 mp, finantarea a fost asigurata prin Programul National de Dezvoltare Locala, în valoare de 2.300.729,18 lei, si bugetul local de 161.358,52 lei. Corpul de cladire modern asigura patru sali de grupa, pentru 80 de copii prescolari cu program zilnic prelungit.

Turul presedintelui Consiliului Judetean  facut în unitatile de învatamânt bacauane cu prilejul debutului noului an scolar s-a încheiat la Liceul Tehnologic din Darmanesti. Discutiile purtate  cu conducerea si cadrele didactice din acest liceu s-au axat în jurul prioritatilor pe termen scurt si mediu, un accent deosebit punându-se pe posibilitatea realizarii unor parteneriate de tip public-privat între unitatile de învatamânt si agentii economici ale caror domenii de activitate corespund tipurilor de specializare ale liceului.  ”Personal, militez pentru reînfiintarea scolilor profesionale si transformarea unor licee tehnice în scoli profesionale. De asemenea, îmi doresc realizarea unor parteneriate de tip public-privat între unitatile de învatamânt, care vor pune la dispozitie spatiul de desfasurare a cursurilor, echipamentul tehnic, profesori-formatori - agentii economici vor asigura echipamentul tehnic, formatori, si, bineînteles locuri de munca, iar autoritatile publice locale sau judetene, vor avea în sarcina  reabilitarea unitati scolare, acolo unde situatia o impune, dotari cu mobilier si echipament”, a declarat presedintele C.J. Bacau.  

Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Ionel Floroiu, a fost prezent la actiunile desfasurate în comunele Podu Turcului si Motoseni, iar vicepresedintele CJ, Marius Gabriel Gheorghita a  participat la ceremonia organizata în localitatea Berzunti.

Close Search Window