Administrator


 

 

 

    În acest week-end, orasul Comanesti îmbraca haine de sarbatoare cu prilejul ”Zilelor orasului”. Deloc întâmplator, seria manifestarilor a fost deschisa de ceremonialul militar-religios de la Cimitirul International al Eroilor, închinat Eroilor Neamului la împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Razboi Mondial.
    Cimitirul, unic în România si în Europa de Est a fost inaugurat la 5 iunie 1933 si reprezinta locul de odihna eterna al ostasilor din ambele tabere beligerante, cazuti în luptele din 1916.

    La eveniment au participat reprezentantul ambasadei Rusiei, reprezentanti ai Ministerului Apararii, fanfara militara a Garnizoanei Focsani si Garda de Onoare a Garnizoanei Bacau. Au fost depuse coroane de flori iar slujba religioasa de comemorare a fost oficiata de un sobor de preoti.
    ”Ma simt onorat sa particip la acest eveniment de comemorare a eroilor din Comanesti, a eroilor români si din alte state europene participante la Primul Razboi Mondial, ce-si afla somnul de veci pe pamânt românesc, aici, pe meleagurile judetului Bacau, loc de glorie si legenda. Cinstindu-ne în aceasta zi eroii, comemorându-i pe cei care si-au dat viata pentru ca România sa dainuiasca, facem un gest firesc de apreciere a trecutului, dovedind ca suntem o natiune civilizata. Un popor care îsi asuma istoria, cu toate faptele lui bune sau mai putin bune, iar asumarea trecutului este o dovada de tarie, de maturitate si de responsabilitate. Întâlnirea cu trecutul, dar si speranta pentru viitor reprezinta semnificatia majora a zilei de astazi. Într-o lume grabita, precum cea în care traim, sa ne oprim o clipa si sa privim în trecut, catre istoria plina de fapte marete, de legende si de eroi simpli din orice popor, care au stiut sa lupte pentru interesul tarii lor! Ziua de astazi este o zi a demnitatii în care pretuim împreuna ceea ce au facut înaintasii nostri, în fata caror ne plecam fruntile, pentru a pastra în amintire jertfa lor eroica. Faptele lor de vitejie sa ne fie calauza în viitor! Recunostinta si glorie eterna tuturor eroilor! Dumnezeu sa-i odihneasca în pace pe martirii nostri!”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Bacau Sorin Brasoveanu, prezent la eveniment.

Close Search Window