Administrator


    Joi, 18 februarie 2016, Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, împreuna cu Dorian Pocovnicu, prefectul judetului au participat la  întâlnirea de lucru în cadrul careia s-au pus bazele institutionalizarii colaborarii la nivelul judetului Bacau în vederea diminuarii riscurilor asociate sanatatii în comunitatile vulnerabile. În cadrul evenimentului a fost semnat protocolul de colaborare între institutiile judetene cu competente în acest domeniu.
    La aceasta activitate au participat reprezentanti din conducerea urmatoarelor institutii: Directia de Sanatate Publica, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Inspectoratul Scolar Judetean, Primaria Corbasca si Primaria Valea Seaca, Fundatia de sprijin Comunitar-Bacau, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali – filiala Bacau alaturi de reprezentanti ai Institutului National de Sanatate Publica, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Institutul pentru Politici Publice si SASTIPEN – Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate.
    Întâlnirea se înscrie într-un efort mai larg, în vederea îmbunatatirii starii de sanatate a copiilor provenind din grupurile vulnerabile, pe fondul rezultatelor îngrijoratoare ale cercetarilor realizate la nivelul comunitatilor de rromi din judet, care indica o rata a imunizarii copiilor împotriva unor boli grave (tetanos, difterie, poliomielita etc.) de aproximativ 40%, în conditiile în care tinta asumata la nivel national este de 95%.
    Actiunea vine la finalul unui prim demers de creare la nivelul judetului nostru a unei echipe multidisciplinare formata din specialisti de la nivelul tuturor institutiilor judetene mai sus mentionate, scopul acestei initiative fiind acela de a creste nivelul de informare/constientizare în comunitatile vulnerabile cu privire la riscurile la adresa sanatatii, cauzate inclusiv prin refuzul de vaccinare.
    ”Participam astazi la un eveniment deosebit în cadrul caruia vom semna un protocol de colaborare ce include 10 institutii din judetul Bacau. Vorbim despre o strategie unitara adresata unor grupuri vulnerabile iar un pas important este campania de vaccinare la nivel judetean adresata în principal copiilor rromi. Primele comune vizate sunt Valea Seaca si Corbasca, urmând ca aceasta campanie sa fie extinsa si la nivelul altor comunitati de rromi de pe raza judetului”, a precizat Ionel Floroiu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau, în cadrul evenimentului.
    Întâlnirea face parte din cadrul proiectului „Nediscriminarea înseamna drepturi egale! Accesul echitabil al copiilor rromi la servicii de sanatate – o conditie fundamentala într-o societate nediscriminatorie”, proiect în cadrul Programului RO10 – CORAI, finantat de Granturile SEE 2009 – 2014 si administrat de Fondul Român de Dezvoltare Sociala.

Close Search Window