Administrator


        Marti, 8 noiembrie 2016, Spitalul Judetean Bacau a fost gazda unui eveniment de o deosebita importanta pentru sanatatea bacauanilor. Este vorba despre punerea în functiune a noului aparat de investigatii prin rezonanta magnetica, o investitie importanta, de peste 1 milion de Euro, care a necesitat lucrari de amenajare destul de dificile si modificari arhitecturale care au presupus o munca anevoioasa. Aparatul este functional, în perioada imediat urmatoare va începe instruirea personalului urmând ca, din data de 21 noiembrie pacientii programati sa fie investigati.   

            ”Le sunt recunoscator celor care s-au implicat în acest proiect pentru ca astazi noi sa fim în masura sa facem receptia acestui aparat. Când e vorba de sanatatea bacauana nimic nu este prea mult. Le doresc mult succes cadrelor medicale care vor deservi acest centru de imagistica si sper, ca prin profesionalismul lor, sa fie la dispozitia celor aflati în suferinta si care au nevoie de astfel de investigatii”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

            La rândul sau, domnul Dragos Benea a rememorat parcursul destul de sinuos al acestui proiect. ”În octombrie 2008 judetului Bacau i-a fost repartizat un RMN, dar pe drum a fost întors spre Calarasi, judet unde urma sa candideze ministrul sanatatii de atunci dl. Eugen Nicolaescu. Ulterior a mai venit un RMN care a mers la Spitalul Municipal, aparat care nu este functional nici în ziua de azi. În august 2015, la semnarea contractului pentru reabilitarea sectiei de cobaltoterapie, beneficiind de prezenta ministrului sanatatii de atunci, domnul Nicolae Banicioiu, împreuna cu deputatul Cosmin Necula am încercat sa explicam starea de fapt; scriptic, judetul Bacau avea un RMN, faptic, de cel existent nu beneficia nimeni; domnul ministru a înteles, în 2 saptamâni am primit documentatia de aprobare si s-a început procedura de licitatie. Din ianuarie 2016 pâna în acest moment am parcurs o serie de etape – productia, montajul astfel încât sa putem spune acum ca aparatul este gata sa investigheze pacientii. Este un moment cu adevarat important pentru sanatatea bacauanilor”, a subliniat domnul Dragos Benea.

 

 

Close Search Window