Administrator


           Sedinta Guvernului de miercuri, 14 septembrie 2016 a adus o veste buna pentru bacauani. A fost aprobat Master Plan-ul pentru Transport care cuprinde si programul de reabilitare si modernizare a Aeroportului International ”George Enescu” din Bacau. Proiectul a fost prezentat în cadrul conferintei de presa sustinuta pe aceasta tema, astazi, 15 septembrie de catre Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau împreuna cu Cosmin Necula, primarul municipiului Bacau. La conferinta au participat ca invitati domnul Dragos Benea si Lucian Sova, deputat, cei care au sprijinit activ demararea modernizarii Aeroportului si aprobarea Master Plan-ului.

            La aceasta ora, lucrarile de modernizare si dezvoltare a infrastructurii de transport aerian, însemnând, printre altele, lucrari la turnul de control, la uzina electrica, la rezervorul de apa sau la terminalul de pasageri sunt într-un stadiu de finalizare de 45-47%. Aprobarea Master Plan-ului înseamna alocarea sumei de 66 milioane de euro, fara TVA, banii necesari pentru finalizarea proiectului. ”În jurul datei de 20 octombrie va propun o vizita pe santier în care sa constatati stadiul lucrarilor, urmând ca, în toamna acestui an sa facem si licitatia pentru modernizarea pistei de aterizare. Ne dorim ca pâna în luna iunie 2017 acest obiectiv sa fie deja început”, a declarat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

            La rândul sau, domnul Dragos Benea a felicitat Guvernul Ciolos pentru aceasta decizie. ”Este un proiect important pentru bacauani mai ales ca include si realizarea terminalului internodal (ceea ce presupune conectarea aeroportului cu gara, autogara si cu alte puncte de acces din municipiu). Practic, pasii care trebuie parcursi constau în finalizarea lucrarilor de infrastructura, obtinerea avizului de la Consiliul Concurentei (dat fiind faptul ca Aeroportul Bacau este singurul care a înregistrat un trafic de peste 200 000 de pasageri), lansarea licitatiei pentru pista de aterizare si terminarea strazii Aeroportului”.

            Împreuna cu proiectul de modernizare al infrastructurii aeroportuare va fi modernizata asadar si principala cale de acces, strada Aeroportului. ”Municipiul Bacau trebuie sa fie considerat partenerul Consiliului Judetean Bacau în astfel de proiecte importante. În data de 30 august 2016 a fost alocata suma de 70 000 de lei, bani suficienti pentru efectuarea studiilor de specialitate si pentru demararea lucrarilor pe strada Aeroportului. Aceasta înseamna marirea numarului de benzi, modificarea completa a sistemului de iluminat, reabilitarea sistemului pluvial si de canalizare. Sper ca pâna la sfârsitul acestui an sa începem procedura de licitatie iar începutul anului 2017 sa aduca si începerea lucrarilor.  Este foarte important ca aceasta strada care face, practic, legatura cu poarta Europei sa fie facuta cu bun-simt”, a completat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacau.

Close Search Window