Administrator


Consiliului Judetean Bacau i s-au acordat doua premii, respectiv Premiul I si II în cadrul competitiei nationale a celor mai eficiente si novatoare practici administrative. Premierea a avut loc în cadrul Conferintei „Inovatie si calitate în sectorul public” - editia a II-a, organizata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), în parteneriat cu Asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila - Agenda 21.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), în parteneriat cu Asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila - Agenda 21 a lansat în luna mai a acestui an Competitia celor mai bune practici în administratia publica din România - Inovatie si calitate în sectorul public" - Editia a II-a - al carei scop  a fost de a identifica, evidentia si premia cele mai eficiente si inovative practici administrative, de a face cunoscute experienta si rezultatele remarcabile ale administratiei publice din România.
Sectiunile tematice ale competitiei au vizat 3 piloni si anume: 
Pilonul  1: Cresterea eficientei serviciilor publice prin metode novatoare;
Pilonul 2: Consolidarea administratiei publice prin consultarea si atragerea la actul de decizie a cetatenilor;
Pilonul 3: Îmbunatatirea serviciilor publice printr-un management organizational si al calitatii performant.
La competitie au fost invitate sa participe toate nivelurile administratiei publice românesti si drept urmare, Consiliul Judetean Bacau a avut patru aplicatii: una înscrisa la Pilonul I si trei înscrise la Pilonul III.
Aplicatiile au fost realizate de catre: Luciana Pascu Cârlan, consilier superior  si Catalina Faghian, consilier, ambele din cadrul Directiei Integrare Europeana (care au prezentat proiectele în cadrul evenimentului de premiere) si Oana Deaconu, consilier în cadrul Cabinetului presedintelui Consiliului Judetean Bacau.
    Cele mai eficiente si novatoare practici administrative evidentiate în competitia nationala a bunelor practici, au fost prezentate si premiate în cadrul Conferintei „Inovatie si calitate în sectorul public” - Editia a II-a, care a avut loc la Bucuresti, în data de 20 octombrie 2009.
     Evenimentul a fost organizat la Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor si s-a bucurat de participarea unor reprezentanti de marca ai Guvernului României, a unor specialisti din administratia publica centrala si locala, a unor reprezentanti ai societattii civile si de prezenta evaluatorilor proiectelor intrate în concurs.
    La fiecare pilon s-au acordat câte 3 premii si o mentiune. Surpriza placuta a fost în cadrul nominalizarilor de la Pilonul III, acordându-se doua premii pentru Consiliul Judetean Bacau, respectiv premiile I si II
    Premiul I a fost acordat proiectului: Îngrijirea la domiciu a persoanelor  vârstnice si Premiul II i-a revenit proiectului: Servicii integrate sociale, medicale si educationale în mediul rural.
    Participarea la Conferinta „Inovatie si calitate în sectorul public” - Editia a II-a, a reprezentat si o oportunitate de a se împartasi partile novatoare si rezultatele concrete ale proiectelor implementate, de a realiza schimburi de bune practici între institutiile administratiei publice.
Totodata,  se poate spune ca premierea celor doua proiecte, a reprezentat o recunoastere a eforturilor depuse atât de administratia publica cât si de mediul asociativ, în vederea solutionarii unor probleme majore ale cetatenilor comunitatilor judetului Bacau.

Close Search Window