Administrator


Pe 30 octombrie 2008, peste 2.000 de voluntari, printre care numerosi oameni politici, sportivi sau artisti, au plantat puieti de brad, paltin si pin pe un teren de cinci hectare de lânga Comanesti. Alegerea acestei destinatii si pentru etapa a II-a a campaniei „România prinde radacini” este dovada ca misiunea televiziunii de stiri si a partenerilor sai este continua si sustinuta. Demersul va merge mai departe în zonele unde s-au facut deja plantari, dar se va extinde si în alte regiuni afectate de lipsa padurii.
Actiunea de la Comanesti continua seria de împaduriri care a cuprins în aceasta primavara judetele Ialomita, Dolj si Iasi. La Suditi, Dabuleni si Iasi s-au plantat în total peste 115.000 de arbori, în zilele de 15, 22 si 27 martie. În 2008, cu participarea a peste 5.000 de voluntari, s-au plantat peste 75.000 de puieti pe suprafete însumând peste 15 ha din judetele Suceava, Neamt si Bacau.


    Campania „România prinde radacini” face parte din programul „Cod Verde”, prin care Grupul Realitatea-Catavencu se implica responsabil si sustinut în politicile de mediu.
    Începuta în toamna anului 2008, „România prinde radacini” se deruleaza în colaborare cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Organizatia Non- Guvernamentala MaiMultVerde si cu sustinerea Petrom. Lucrarile se desfasoara în colaborare cu Consiliul Judetean Bacau si cu Consiliul Local Comanesti.


    Campania se întinde pe o durata de 5 ani, cu plantari succesive primavara si toamna, iar Realitatea TV va transmite în direct aceste mari actiuni de voluntariat în sprijinul padurii si al unui viitor mai curat pentru generatiile viitoare.
    „Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decât sa lasi dupa tine o padure, si nu un arbore. Daca fiecare dintre noi si-ar lua în serios destinul, am avea o tara bogata, frumoasa si curata. Noi am început cu padurea, pentru ca ‘România prinde radacini’ înseamna mai mult decât a planta. Înseamna sentimentul comunitar, apartenenta la un loc, adica identitate. ªi fiecare dintre noi e dator sa si-o construiasca”, declara Mihai Tatulici, initiatorul si realizatorul campaniei „România prinde radacini”.
    IAA România si Gala „Oameni pentru oameni” au premiat campania „România prinde radacini” pentru cel mai bun program comunitar pe 2008.

Close Search Window