Administrator

Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”
- co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala
“Investitii pentru viitorul dumneavoastra”

ANUNT DE PRESA

Lansarea proiectului de realizare a Sistemului Informatic Geospatial pentru gestiunea Riscurilor si a Interventiilor Medicale – SIGRIM, cod SMIS 5275

Bacau, decembrie 2009

Consiliul Judetean Bacau, cu sediul in Bacau, str. Marasesti nr. 2, judetul Bacau, deruleaza incepand cu data de 02.12.2009, proiectul “Sistem Informatic Geospatial pentru gestiunea Riscurilor si a Interventiilor Medicale - SIGRIM”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). 
Valoarea totala a proiectului (inclusiv TVA) este de 2.428.571,43 Lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 1.984.320,00 Lei.
Proiectul se implementeaza in localitatea Bacau, judetul Bacau, pe o durata de 24 de luni.
Obiectivul proiectului este implementarea unui Sistem Informatic Geospatial pentru Gestionarea Riscurilor si Interventiilor Medicale care va conduce la asigurarea suportului informational si decizional pentru activitatile de analiza privind riscurile si localizarea eficienta a locatiilor care pot prelua în caz de riscuri urgentele medicale, prin realizarea unui sistem informatic geospatial specializat.
Beneficiile create de proiect sunt multiple, cateva dintre beneficiile identificabile si directe ale realizarii proiectului propus fiind prezentate in continuare: analize spatiale privind alocarea optima a personalului medical în functie de specialitati/populatia deservita; posibilitatea de gestiune eficienta a zonelor de risc si de limitare a efectelor dezastrelor, rapoarte on-line privind viabilitatea cailor rutiere judetene pe timp de vara si de iarna si care vor folosi rezultatele generate de aceasta solutie informatica geospatiala; informare si o administrare mai buna a infrastructurii judetene de cai rutiere, a zonelor de risc potential; suport actualizat de harta a accidentelor.

Pentru mai multe informatii:
Stere Constantinescu – Director Executiv, Directia de Integrare Europeana 
Tel/Fax: 0234 537 200 int. 107 / 0234 535 012

 

Fișiere atașate


Close Search Window