Administrator


Duminica, 13 septembrie 2009, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat Catedrala „Înaltarea Domnului“ din Bacau, unde a fost întâmpinat de autoritatile locale, de un sobor de peste 100 de preoti si mii de enoriasi.
Evenimentul a fost prilejuit de ridicarea Episcopiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie, cu titulatura Arhiepiscopia Romanului si Bacaului.
Cu aceasta ocazie, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean, i-a oferit Preafericitului Parinte Daniel, Diploma de Cetatean de Onoare al Judetului Bacau, alaturi de trofeul simbolic, reprezentând un munte de sare. La înmânarea trofeului, Dragos Benea i-a explicat Patriarhului semnificatia acestuia: „Reprezinta muntele de sare de la Târgu-Ocna, cel mai vechi însemn heraldic al judetului Bacau, muntele subteran de sare”. 
Parintele Patriarh le-a adresat celor prezenti un cuvânt de învatatura în care a vorbit despre semnificatia zidirii unei biserici. „Aceasta catedrala este un simbol al libertatii folosite pentru apropierea de Dumnezeu si pentru ridicarea în demnitate a poporului crestin-ortodox din acest municipiu si din acest judet. Când se ridica o biserica, se înalta demnitatea comunitatii care o zideste si se construieste tainic în sufletele celor care participa la înaltarea ei. Aceasta catedrala este mare, frumoasa, printre cele mai mari în constructie din Europa Rasariteana”.

Close Search Window