Administrator


Conferinta Nationala de Chirurgie Pediadrica a Societatii de Chirurgie Pediatrica din România.
Importanta conferintei este cu atât mai importanta cu cât evenimentele de anvergura acestuia sunt sustinute în general, în marile centre universitare (Bucuresti, Cluj, Iasi), iar  Bacaul nu a mai fost gazda unui eveniment medical national de mai bine de 20 de ani.

Acesta este si motivul pentru care Consiliul Judetean Bacau a venit în sprijinul Spitalului de Pediatrie prin cofinantarea proiectului “Conferinta Nationala de Chirurgie Pediadrica a Societatii de Chirurgie Pediatrica din România”.
Bacaul îsi doreste ca prin punerea la dispozitie a unei infrastructuri performante sa atraga un numar cât mai mare de medici specialisti, iar prin evenimente similare celui actual sa integram judetul Bacau în rândul marilor centre medicale nationale.   

Nu este pentru prima oara când ne implicam în sustinerea sistemului medical al judetului Bacau.
De-a lungul timpului, începând cu anul 2004, am sustinut financiar reabilitarea celor mai importante obiective din Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul de Pediatrie Bacau: modernizarea cabinetelor stomatologice, reabilitarea termica la pavilionul medico-chirugical, reabilitarea sectiei de oftalmologie, extinderea si modernizarea serviciului de primire urgente, modernizarea blocurilor operatoare la ambele institutii, modernizarea centralei termice, schimbarea tâmplariei la cele mai importante pavilioane.

În ultimii 4 ani, în cele doua spitale au fost investite peste 5 milioane euro din finantari ale Consiliului Judetean.
Un alt obiectiv major a fost finantarea “Proiectului de Extindere a Compartimentului de Primire-Urgente al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti”. Scopul acestuia vizeaza ameliorarea calitatii asistentei medicale de urgenta acordata pacientilor si cresterea accesului populatiei la servicii medicale de urgenta adecvate, indiferent de zona de resedinta (urban si rural), reducându-se astfel decalajul dintre mediul urban si cel rural.

Grupul tinta se regaseste în populatia localitatilor Moinesti, Poduri, Pârjol, Magiresti, Comanesti, Balcani, Zemes, Beresti Tazlau, Solont, Ardeoani, Bacau, Darmanesti, Strugari, Târgu Ocna, Scorteni si Asau. Prin acest proiect se vrea extinderea si modernizarea compartimentului de primire urgente la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, echiparea cu aparatura de înalta performanta, cât si instruirea personalului pentru utilizarea corespunzatoare a noilor echipamente si dotari.
Implementarea acestor proiecte  va însemna cresterea nivelului serviciilor medicale si speram ca acesta este doar începutul.

Close Search Window